HockeyNews
PLUS

Speljätten säger upp avtalen med Hockeyettan: "Inte fungerat på önskat sätt"

(13846) H1
Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyettan har åkt på en tung smäll. Storsponsorn ATG har sagt upp sponsor- och rättighetsavtalen med Hockeyettan.

 Vi fullföljer sponsorskapet ekonomiskt enligt avtal för säsongen 2019/2020. Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet, uttalar sig Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan
 
Organisationen Hockeyettan har åkt på en tung smäll. Storsponsorn ATG har sagt upp sponsor- och rättighetsavtalen med ligan.

Avtalen var skrivna över tre år men avslutas efter ett år.

Den stora anledningen uppges vara bråket kring sändningsrättigheterna där Boden och Visby/Roma har valt att köra egna sändningar. Något som har gjort att Hockeyettan och Boden hamnat i en tvist som ska avgöras i en skiljenämnd, något Sportbladet tidigare har skrivit om.

"Enligt rättighetsavtalet med Hockeyettan ska ligaorganisationens klubbar bland annat leverera tv-sändningar från matcherna, något de allra flesta gjort under säsongen, men inte samtliga", skriver ATG i ett pressmeddelande.

– Tyvärr har det under säsongen funnits och finns fortfarande oenighet inom Hockeyettan rörande rättighetsavtalet vilket givetvis försvårar ett fungerande samarbete, säger Katarina Widman.

HockeyNews söker både Katarina Widman och Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)