Annons

AnnonsEfter kaoset – söderklubben försvarar Hockeyettan: "Har fullt förtroende"


7 maj

Det är stormigt runt Hockeyettan. Ligaorganisationen är i konflikt med både Boden och Visby/Roma och nyligen tackade storsponsorn ATG för sig. Men nu får Hockeyettan stöd av en av medlemsföreningarna.
– Vi har fullt förtroende för Hockeyettan som ligaorganisation, säger Nybros klubbchef Rasmus Aro till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Ni som följer Hockeyettan börjar känna till storyn vid det här laget.

I höstas blev det klart att speljätten ATG och Hockeyettan kommit överens om ett treårigt avtal gällande sponsorskap och rättigheter.

Efter uppgörelsen med ATG ville Hockeyettan att de 46 medlemsklubbarna skulle underteckna tilläggsavtalet. 44 av 46 klubbar satte sin signatur på avtalet, där Boden och Visby/Roma valde att inte göra det. Konflikten mellan de två klubbarna och ligaorganisationen har pågått sedan dess. Det har gått så pass långt att tvisten mellan Boden och Hockeyettan ska avgöras i skiljenämnd, något Sportbladet var först att berätta om.

I dagarna kom nästa tuffa smäll för ligaorganisationen när ATG meddelade att man valt att bryta samarbetet med Hockeyettan, endast efter ett år.

"Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet", skrev ATG i pressmeddelandet.

LÄS MER: 
ATG: "Vi kommenterar inte de samtal som förts mellan oss och Hockeyettan" 

Efter ATG:s besked har det varit locket på från Hockeyettans sida där HockeyNews.se sökt ordförande Ronnie Glysing i flera dagar.

Känslan när HockeyNews.se har snackat runt med klubbarna i Hockeyettan är att de lite mindre föreningarna varit nöjda med samarbetet med organisationen, medan de lite större klubbarna, till exempel Boden och Visby/Roma, har riktat en hel del kritik mot hur saker och ting har skötts från Hockeyettans sida.

Nu väljer en av medlemsklubbarna att ge sitt stöd till organisationen.

– Det är olyckligt att det här händer. Vi i Nybro har hela tiden trott på det här och vi har fullt förtroende för Hockeyettan som ligaorganisation. Vårt förtroende står fast. Vår inställning har hela tiden varit att ett sådant här avtal inte utvecklas över en natt och att det tar tid att bygga upp saker och ting. Det är jäkligt trist att alla inte har velat vara med på tåget, säger Nybros klubbchef Rasmus Aro till HockeyNews.se.

Nybros klubbchef Rasmus Aro. Foto: Nybro Vikings

Aros Nybro, som inte har någon styrelsepost i Hockeyettans ledning, har bara sett fördelar med tilläggen i avtalet.

– Vi har tjänat mer på det nya avtalet och har till exempel fått mer pengar för varje pay-per-view-sändning. Vi har fått bra stöd av ATG och jag tror att vi hade fått betydande intäkter på sikt under det här tre åren som det var tänkt, säger Aro och fortsätter:

– Vi skrev på avtalet och Hockeyettan har följt de delarna. Vi har fått det vi ska och har förtroende för dem.

Vad har du att säga om att Boden och Visby/Roma inte valt att underteckna avtalet?

– Vi har inte haft någon större kontakt med dem, men de har säkert sina anledningar, så klart. Men alla klubbar har varit överens om att bygga upp organisationen och få in sponsorer på riksnivå. Vad de bråkar om är upp till dem. 44 av 46 klubbar har valt att underteckna det här avtalet, det är synd att det har blivit så här.

LÄS MER: 
Boden om turbulensen i Hockeyettan: "Kan inte bero på oss"

Det har funnits ganska mycket kritik från klubbarna mot insynen och icke-kommunikationen inom Hockeyettan?

– Det är komplext med 46 föreningar som ska vara överens om allt. Men vid det senaste årsmötet för ett år sedan berättade styrelsen att saker var på gång med ett nytt avtal. Då gav klubbarna styrelsen förtroendet att skriva avtalen. Jag har full förståelse för att man inte kan ringa eller skicka ut mejl till varje förening om varje förenings åsikter.

– Som sagt, medlemsföreningarna gav styrelsen i Hockeyettan förtroendet. Det går ju inte att tro att man ska få miljonbelopp direkt, utan vi har sett detta långsiktigt. Frågan man nu kan ställa sig när vi inte överens inom organisationen, är hur vi ska gå vidare? Ska det här fungera måste alla vara beredda på att se helheten för ligans bästa, säger Aro. 

Vad tror du händer nu?

– Bra fråga. Det här får väl första land på något sätt. Sedan är det ju årsmöte i augusti, vi får väl se vad som händer där.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons

Annons