Klubben uppgavs ha tackat ja till spel i Hockeyettan: "Inte riktigt sant"


29 april 2020
AIK Härnösand uppgavs ha tackat ja till en plats i Hockeyettan. Något både Svenska ishockeyförbundet och Hockeyettan gick ut med den när den preliminära serieindelningen presenterades på onsdagseftermiddagen. Något som inte stämmer helt överens med sanningen.
– Det är inte riktigt sant det som sägs, säger klubbens ordförande och sportchef Per-Arne Forsberg till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter att vunnit kvalfinalen mot Sundsvall så hade AIK Härnösand en direktplats till Hockeyettan Norra, något som även Sundsvall till slut erbjöds. På onsdagseftermiddagen basunerade Hockeyettan att både AIK Härnösand och Sundsvall accepterat spel i Hockeyettan nästa säsong.

Men i Härnösands fall stämmer inte den informationen.

– Det är inte riktigt sant det som sägs, vi har inte tackat ja. Sportsligt har vi kvalificerat oss för ettan och vi strävar uppåt, men är inte helt klara med vår kostnadsanalys. Jag pratade nyligen med Olof Östblom (tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet) och han sa att de skulle ha med vårt namn på den preliminära serieindelningen, men vi har varken sagt nej eller ja, säger klubbens ordförande och sportchef Per-Arne Forsberg till HockeyNews.se och fortsätter: 

– För det första ska vi analysera vår egen organisation. Och för det andra är vi inte färdiga med kostnadsbiten och då syftar jag främst på resorna. Det är betydligt dyrare att spela i ettan än i tvåan. Vi har inte fått offerter än och behöver ha ett ordentligt underlag innan vi fattar något beslut.

LÄS MER:
Klart: Två nya lag i Hockeyettan den kommande säsongen 

En annan viktig aspekt är att spelarna kostar mer i Hockeyettan och att det tillkommer ersättningar för arbetsförtjänst.

– Allt blir dyrare på Hockeyettan-nivå, vi har en ganska stor ungdomsverksamhet och den vill vi absolut inte ödelägga. Det är jättekul om vi skulle spela i Hockeyettan, men det är viktigt att föreningen mår bra och att vi lever efter jul också. Och finns det minsta tvivel på det så är det inte så mycket att snacka om.

P.A Forsberg säger att den allmänna uppfattningen från sponsorerna är positiv, men han vill inte föregå något beslut. 

– Just nu är jag ganska positiv, men jag har ingen prognos – men säg att det är 60/40 procents chans att vi tackar ja. Men det är definitivt inget ja i dagsläget. Vi har styrelsemöte på tisdag eller onsdag och efter det kan vi ge ett besked.

Kommer allt det här som har hänt med Covid-19 att påverka ert beslut?

– Inte när vi ska ta beslut om spel i Hockeyettan eller inte. Det skulle jag inte vilja påstå, säger Per-Arne Forsberg.

FOTNOT: När det gäller Sundsvall har HockeyNews.se varit i kontakt med ordförande Magnus Svensson och han har bekräftat att klubben kommer att spela i Hockeyettan säsongen 2020/2021.

***

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.