HockeyNews
PLUS

Fick inte vara kvar i Karlskoga – letar klubb utan agent: "Går trögt"

(10450) Pelle Hedlund
Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2020

FacebookXWhatsApp

Han fick känna på spel i Hockeyallsvenskan i både Karlskrona och BIK Karlskoga den gångna säsongen. Ändå känner inte 23-årige forwarden Pelle Hedlund någon större hetta på den allsvenska marknaden.
– Näe, det går ganska trögt där, säger den agentlöse spelaren till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Tillsammans med radarpartnern Jesper Norbäck öste Pelle Hedlund in poäng i Grums under förra säsongen. Hedlund snittade en poäng per match i Hockeyettan, 16 mål och 18 assist, och fick under säsongen spela i totalt 14 matcher i Hockeyallsvenskan –  jämnt fördelade mellan Karlskrona och BIK Karlskoga. 

Hedlund hoppades på en fortsättning i Karlskoga, men fick för en vecka sedan beskedet att det inte blir någon fortsättning där.

– Jag hade gärna varit kvar. Det var riktigt kul och lärorikt att spela där. Det är en bra klubb och jag önskar dem lycka till framöver, säger Pelle Hedlund till HockeyNews.se.

Pelle Hedlunds första prioritet är att hitta en klubb i allsvenskan, men den marknaden känns död just nu för 23-åringen. Hedlund har ingen agent utan sköter kontakter med klubbar själv. 

– Jag har ingen aning vad som händer faktiskt. Det går ganska trögt där, säger Pelle Hedlund och syftar på att nå allsvenskan till kommande säsong.

– Jag vill ju spela på en högre nivå än Hockeyettan, så vi får se hur det blir. 

Anbud från klubbar från just Hockeyettan finns, men där känner Pelle Hedlund ingen panik. Han skulle även kunna tänka sig en utlandsflytt till exempelvis Norge. 

– Det hade varit sjukt kul med Norge. Jag är ganska öppen för allt. Jag har inte stängt dörren till Grums heller.

Efter utlåningen till Karlskrona där även Jesper Norbäck spelade i några matcher, kom det ut att Karlskrona inte betalat duon för förlorad arbetsinkomst. 

– Det hade kanske inte behövt komma ut, men det var väl sista utvägen. Till slut fick jag pengarna av Karlskrona och det finns inga hard feelings där, säger Pelle Hedlund.

***

Wow! Värd en pizza slice – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)