HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio forwards som bjuds ut på den svenska marknaden

(13704) lediga
Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2020

FacebookXWhatsApp

Silly season är i full gång och klubbarna är på jakt efter förstärkningar. Här listar HockeyNews.se:s reporter, Mattias Persson, tio forwards som bjuds ut bland de svenska sportcheferna.

Brendan Shinnimin, f, 29 år

Kommentar: Retstickan Brendan Shinnimin ryktas bort från Växjö trots kontrakt och uppgifter till HockeyNews.se gör gällande att agenten har börjat undersöka andra möjligheter, bland annat i Sverige. Men vilket lag är beredd att ta honom?

Växjö vill göra sig av med Shinnimin trots kontrakt. Foto: Bildbyrån

Spencer Abbott, f, 31 år

Kommentar: Spencer Abbott hade svårt att få det att lossna under Roger Melins ledning i Leksand, men när ”Tuffe Uffe” kom in vaknade Abbott till ordentligt. Leksand vill förlänga kontraktet, men det är svårt att lösa så att 31-åringen kan vara med från starten av säsongen på grund av skatteskäl. Har bjudits ut till andra lag i SHL också. 


Martin Thörnberg, f, 36 år

Kommentar: Efter totalt 13 säsonger i HV71 fick skarpskytten Martin Thörnberg beskedet att han inte längre är önskvärd. Nu är han tillgänglig för andra svenska klubbar. Och oavsett hur konstigt det känns att se Thörnberg i en tröja annan än HV:s så är det med stor sannolikhet det som kommer ske nästa säsong. 

Martin Thörnberg har dragit på sig HV-dressen för sista gången. Foto: Bildbyrån

Trevor Mingoia, f, 28 år

Kommentar: Efter en stark säsong i Västervik ifjol fick Trevor Mingoia chansen i SHL med Rögle. Där gjorde han det såpass bra att han spelade till sig ett kontrakt med finska KooKoo den här säsongen. Och i Finland har succén fortsatt, den gångna säsongen stod han för 41 poäng på 52 matcher vilket har gjort att han börjat bli intressant för svenska klubbar igen.


Jere Karjalainen, f, 27 år

Kommentar: Spännande finsk forward som tagit små steg framåt varje säsong, den här säsongen fick han rejäl utväxling och från att ha gjort fyra poäng på 13 matcher ifjol blev det i år hela 49 poäng på 57 matcher. Det blev också landslagsdebut i de finska lejonen den gångna säsongen. Nu har hans marknadsvärde stigit och det finns svenska klubbar som visat intresse. 


Andrew Calof, f, 28 år

Kommentar: Han var fullständigt magisk när Växjö tog guld säsongen 17/18, då han öste in 24 mål på 52 matcher. Det ledde till att han fick ett KHL-kontrakt och första säsongen öste han in poäng borta i Ryssland, medan han hade det något tyngre i år. Nu undersöks möjligheterna för jobb i Sverige, Schweiz och Ryssland.

Andrew Calof var en av de stora segerorganisatörerna vid SM-guldet 17/18. Foto: Bildbyrån

Olli Palola, f, 32 år

Kommentar: Säsongen 16/17 öste han in poäng för Växjö. Men Olli Palola har inte varit lika framgångsrik i KHL, den gångna säsongen blev det bleka åtta poäng på 38 matcher i det kinesiska KHL-laget Kunlun. Agenten jobbar för en flytt till antingen Finland eller Sverige. 


Pekka Jormakka, f, 29 år

Kommentar: Mångårig finländsk landslagslirare som spenderat de senaste fem säsongerna i KHL, där han gjort rikligt med poäng. Den gångna säsongen hade han det något tuffare och det blev bara 21 poäng på 48 matcher. Räcker det till ett nytt kontrakt eller tvingas han till en annan liga?

Pekka Jormakka har spelat flera VM för Finland. Foto: Bildbyrån

Peter Schneider, f, 29 år

Kommentar: Den 29-årige österrikaren var påväg till Sverige redan ifjol, då Malmö var nära att värva honom. Istället hamnade han i schweiziska Biel där han stod för 23 poäng på 38 matcher under sin första säsong. Bjuds ut i Sverige, Schweiz och Ryssland. 


Mike Collins, f, 29 år

Kommentar: Fostrades på college, men lyckades aldrig i de bättre ligorna borta i Nordamerika. Istället bar det av till Tyskland inför säsongen 14/15 och där har han spenderat de senaste sex säsongerna med god poängskörd. Nu undersöks möjligheterna för spel i en bättre liga kommande säsong. Enligt rapport en snabb forward med bra skott. 


LÄS MER: 
Tio lediga målvakter som bjuds ut på den svenska marknaden 
Tio lediga backar som bjuds ut på den svenska marknaden

Tio lediga centrar som bjuds ut på den svenska marknaden 

***

Bra artikel? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!