HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio lediga backar som bjuds ut på den svenska marknaden

(13672) Tio lediga backar
Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2020

FacebookXWhatsApp

Silly season är i full gång och klubbarna är på jakt efter förstärkningar. Här listar HockeyNews.se:s reporter, Mattias Persson tio backar som bjuds ut bland de svenska sportcheferna. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Daniel Rahimi, b, 32 år

Kommentar: Den storväxte backen har en tung säsong bakom sig och fick inget förnyat kontrakt med Växjö. 32-åringen är på jakt efter ett längre kontrakt och det har ryktats om både Oskarshamn och en återkomst till Björklöven. 


Daniel Rahimi fick inte förlängt med Växjö. Foto: Bildbyrån

Sam Lofquist, b, 30 år

Kommentar: Den hårdskjutande backen blev bättre och bättre i Linköping ju längre säsongen gick. Har aviserat att han vill stanna i Sverige. Frågan är bara vilket lag som har plats och pengar till honom?


Matt Caito, b, 26 år

Kommentar: Den amerikanske backen vann backarnas poängliga i Finland den gångna säsongen och har varit hett eftertraktad på marknaden. Rögle, Leksand och Färjestad har alla visat intresse för spelgeniet, men Caito har även KHL-klubbar efter sig. 


Valtteri Kemiläinen, b, 28 år

Kommentar: En late-bloomer som blivit bättre och bättre för varje säsong som gått. Kom trea i backarnas poängliga i Finland den gångna säsongen och fick också debutera i landslaget. Beskrivs som en spelskicklig back med vissa defensiva brister. Bjuds ut bland de svenska lagen. 


Nolan Zajac, b, 27 år

Kommentar: Nolan Zajac gjorde stor succé när Oskarshamn avancerade till SHL ifjol, men han fick inte hänga med klubben upp i SHL. Istället drog han till norska Stavanger där han dominerade och vann backarnas poängliga. Letar först och främst efter ett SHL-kontrakt, men får han inget kan han mycket väl hamna i en av de allsvenska toppklubbarna. 

Nolan Zajac gjorde succé i Norge den gångna säsongen. Foto: Bildbyrån


Otso Rantakari, b, 26 år

Kommentar: Var på väg till Sverige redan vid transfer deadline i vintras, men då blev det inget. Kanske blir det nu istället. Den offensive finländske backen bjuds ut bland sportcheferna i Europa, men det som talar emot en återkomst till SHL är prislappen. 


Anssi Salmela, b, 35 år

Kommentar: Anssi Salmela är ett känt ansikte för många svenska hockeyfans. Den nu 35-årige backen har representerat fem olika SHL-klubbar och ser inte ut att förlänga kontraktet med schweiziska Biel. Finns uppe på sportchefernas bord, men kanske väljer han att flytta hem till Finland istället. 


Philip Holm, b, 28, år

Kommentar: VM-guldvinnaren Philip Holm lyckades aldrig ta plats i NHL och flyttade istället till schweiziska Lausanne i mitten av säsongen, men sejouren i Schweiz blev inte särskilt lyckosam. Letar först och främst ett nytt kontrakt i KHL/NLA, men skulle han inte få något talar det mesta för en återkomst till Sverige. 


Philip Holm i Tre Kronor-dressen. Foto: Bildbyrån

Adam Almquist, b, 29 år

Kommentar: Den förre Frölunda- och HV-backen Adam Almquist har en fin säsong bakom sig i KHL och kan således få ett nytt kontrakt i Ryssland, men efter två år utomlands är frågan om han inte är rätt sugen på att flytta hem igen. En rad SHL-klubbar lär stå på kö om den landslagsmeriterade backen väljer att vända hem. 


Jesse Virtanen, b, 28 år

Kommentar: Efter succésäsongen i Färjestad ifjol var det många som trodde att Jesse Virtanen skulle bli lika dominant i KHL. Så blev inte fallet och finländaren noterades bara för 18 poäng på 60 matcher i två olika klubbar. Nu ryktas det om en återkomst till Färjestad. 


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)