HockeyNews
PLUS

En av 10-talet bästa backar i Hockeyettan lägger av: "Allt har sin tid"

(13703) Dave Lindarv
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 26 april 2020

FacebookXWhatsApp

En poängrik karriär är över. Spelskicklige backen Dave Lindarv har totalt spelat över 300 matcher i Hockeyettan och levererat över 200 poäng. Men nu är det över.
– Allt har sin tid, säger Dave Lindarv till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

32 år ung har Dave Lindarv bestämt sig. Ishockeykarriären är över.

De tre senaste säsongerna var den Huddingefostrade backen lagkapten i Mörrum, som han också var med och förde upp i Hockeyettan säsongen 2017/2018.

Men det var i Olofström (division 2) Lindarv gjorde sina sista matcher i februari. När Mörrum hade säkrat kontraktet i Hockeyettan så valde Lindarv att vända "hem" till Olofström i samband med deadline för övergångar. På ett sätt var det som att sluta cirkeln för Lindarv, som har många säsonger i bagaget i just Olofström.

– När vi hade säkrat kontraktet i ettan med Mörrum så öppnades det upp en möjlighet att spela några matcher med Olofström som hade chans på playoff. Det var överlag en rätt jobbig säsong i Mörrum så det kändes fint att avsluta i Olofström, även om varken jag eller laget var bra i de matcherna, säger Dave Lindarv till HockeyNews.se.

Han känner sig rätt säker på att det är slutspelat, men...

– Jag har lärt mig att inte stänga några dörrar, men ja, det är över nu. Jag känner mig pigg och fräsch i kroppen, men har inte samma driv längre som för ett par år sedan. Jag har en sambo och en dotter på 1,5 år, så klart att det spelar in också. Sedan har jag jobbat under alla år och det lockar inte längre att vara borta från sju på morgonen till sju på kvällen, säger Lindarv.

Dave Lindarv var lagkapten i Mörrum den gångna säsongen. Foto: Jonathan Persson/Swe Press Photo

Lindarv, som har haft sin bas i Olofström de senaste tio åren, har tidigare drivit en egen byggfirma. Nu är han anställd i ett konsultföretag inom byggbranschen som arbetar med omgivningspåverkan. Som chef på företaget har Dave Lindarv tidigare sportchefen i Kallinge/Ronneby, Mikael Johansson.

Har han försökt värva dig till Kallinge under årens lopp?

– Han har försökt, men inte haft råd, säger Dave Lindarv och skrattar till.

Lindarvs kompetens som hockeyspelare har varit högre än Hockeyettan-nivå, men trots det har det bara blivit tre allsvenska säsonger i Huddinge och Oskarshamn. Och det var under året i Oskarshamn, säsongen 2012/2013, som han fick insikten att han ville spela hockey och samtidigt ha ett civilt jobb. För det har sannerligen inte saknats erbjudande från allsvenska klubbar genom åren. 

– Senast i mitten av februari hörde allsvenska klubbar av sig. Det har funnits många chanser, men jag har velat kombinera hockeyn med ett civilt jobb. Under säsongen i Oskarshamn tog jag beslutet att det inte är värt att spela i allsvenskan och tjäna de pengarna, kontra att jobba samtidigt och bygga upp en civil karriär, säger Lindarv.

Dave Lindarv (till höger) jublar med sina dåvarande lagkamrater i Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Du har aldrig varit sugen på ett utlandsäventyr?

– Jag har haft suget, men inte hittat något vettigt. Samtidigt har jag inte sökt ihjäl mig och det är något jag kan ångra i dag. Något år utomlands hade inte skadat i stället för att harva runt här.

Karriärens höjdpunkt kom i Småland för fem år sedan. Säsongen 2014/2015 tog Tingsryd klivet upp i Hockeyallsvenskan igen. Ett minne för livet för Dave Lindarv. 

– Det är en jäkla rolig förening att spela i och jag trivdes jäkligt bra hockeymässigt. Vi hade Martin Karlsson som tränare och han var grymt bra. Han fick alla att dra åt samma håll.

Dave Lindarv njöt under sin tid i Tingsryd. Foto: Bildbyrån

När frågan om den häftigaste upplevelsen som hockeyspelare dyker upp är svaret självklart. Säsongen 2012/2013 var det lookout i NHL, vilket innebar att lirare som Anze Kopitar (Mora), Bobby Ryan (Mora) och Douglas Murray (Djurgården) förgyllde Hockeyallsvenskan.

Men nu är det alltså slutspelat för Dave Lindarv.

– Jag älskar fortfarande hockey, det handlar inte om det. Men jag känner en mättnad och har inte samma driv och intresse för att spela längre. Allt har sin tid.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)