HockeyNews
PLUS

Riskerar att tappa den rutinerade stommen: ”Någonstans kommer man till vägs ände”

(12966) Mariestad
Skärmdump Stay-Live Östersund

Publicerad: 23 april 2020

FacebookXWhatsApp

De var en match från kvalserien när säsongen avbröts under våren och har under flera säsonger tillhört Hockeyettans tungviktare med en solid stomme av rutinerad spets. Men inför kommande säsong riskerar Mariestad att tappa delar av just den rutinerade stommen.
– Det är klart att oavsett vem vi tappar av dem så är det ett tungt tapp, säger sportchefen Carl Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Viktiga framtidsspelare som Jesper Lindén, Lucas Jidenius, Philip Elgeståhl och Simon Ericsson har redan satt signaturer på nya kontrakt. Under onsdagen kunde Mariestad dessutom presentera den glädjande nyheten att målvakten Tobias Sandberg är klar för en fortsättning i klubben.

– Det var skönt att det föll på plats, det innebär att det blir svårt att göra mål på Mariestad Bois i vinter också oavsett vad jag fixar ihop för lag, för det är en viktig positionen så är det ju. Han är vår viktigaste spelare. Tanken är att vi ska vara ett av de bästa division ett-lagen nästa år igen och det är klart att han trivs i Mariestad, säger sportchefen Carl Johansson.

Men samtidigt kan det komma att bli betydande förändringar i laguppställningen till kommande säsong. Mariestad har i många år lutat sig mot en stomme av oerhört skickliga och rutinerade spelare som nu står i valet och kvalet inför beslutet att fortsätta.

– Jag rankar dem inte prioriteringsmässigt utan de som vill spela här de får ställa sitt namn till förfogande och så får vi ta det utifrån det.

Det har förekommit rykten att en sådan som exempelvis Eddie Davidsson kan vara på väg att lägga av, är det så?
– Jag ringer honom och vi pratas vid hela tiden, samma med bröderna Engqvist och Filip Thörnqvist och Douglas Lögdal och Erik Olsson eller Tobias Björklund. Det är ett gäng med lite äldre rutinerade, nästan Mariestad-killar höll jag på att säga alltihop, som det är lite tveksamt.

För hela den gruppen?
– Egentligen.

LÄS MER: ”Ibland kände jag: Det här var sista matchen” 

Finns inte plats för alla
Gruppen det handlar om är spelare mellan 25 och 30 som varit i klubben i flera säsonger och som också tillhört den yppersta spetsen, men som nu måste fundera över framtiden och en eventuell fortsatt satsning.

– Det är från deras sida det finns funderingar, sen blir ju jag orolig när det finns tveksamheter från deras sida givetvis. Skulle det dra ut för länge på tiden kan det ju vara så att någonstans kommer man till vägs ände.

Gruppen du talar om är ju någon form av stomme, det skulle vara ett tungt slag att tappa alla på samma bräde...
– Det tror fasen det, men det gör jag inte i slutändan, det är jag ganska säker på. Men det är klart att oavsett vem vi tappar av dem så är det ett tungt tapp, både personlighetsmässigt och hockeymässigt. Men samtidigt, vi måste ha hundraprocentigt motiverade spelare som spelar här, annars finns det någon som gör det bättre.

Finns det plats för alla i kommande säsongs trupp?
– Det finns inte plats för alla.

Har du ställt ultimatum till dem, då och då måste du bestämma dig?
– Nej det har jag faktiskt inte gjort, jag för mer dialog med dem och vet var de står dag för dag. Jag pratar nästan med dem dagligen så det kommer sjunka fram ett beslut här inom en ganska snar framtid på samtliga tror jag. Det pågår förhandling med samtliga.

Vad det gäller truppen i övrigt lyssnar skarprättaren Lukas Söderlund på locktoner från Hockeyallsvenskan. Tobias Aronsson funderar också över sin framtid och med Oskar Norlöv förs en viss dialog.

– Jag hade en första kontakt med honom för någon dag sedan och så ska vi ha något möte igen här framöver och så får vi se lite var vi står i truppen.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en kall öl – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)