HockeyNews
PLUS

Guldhjälten söker jobb i Sverige och Finland: "Öppen för allting"

(13684) Linus Söderström/HV71
Magnus Lejhall/Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2020

SM-guldhjälten Linus Söderström, 23, är på väg tillbaka på allvar.

Efter två års kamp mot skador sneglar han efter en omstart – på hemmaplan.

Linus Söderström har aktivt börjat leta efter en klubb att spela för kommande säsong. Den skicklige målvakten blev stor guldhjälte för HV71 vid SM-guldet 2017.


Söderström, som även har spelat juniorhockey i Djurgården och i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen, skrev på för NHL-klubben New York Islanders och livet lekte.


Därefter har skadeproblemen varit stora.


– Jag menar, jag vann SM-guld och skrev på ett treårskontrakt i NHL och allt vara bara positivt, och nu är det kontraktet nästan slut och allt jag lyckats åstadkomma i organisationen är fyra matcher i ECHL (för Worcester). Det är klart att man vänder sig i sömnen över det, vilket är helt naturligt, det är inget att ljuga om över hur det varit, berättade han för HockeyNews.se i mitten av februari.


LÄS MERLinus Söderström om skadorna och månaderna utan speltid i Nordamerika


Linus Söderströms kontrakt med NY Islanders är på väg att gå ut och hans agent Christian Sjögren undersöker hur framtiden för den Värmdö-fostrade målvakten skulle kunna se ut.


Linus Söderström i HV71-tröjan i mars 2018 i en match mot Djurgården. Foto: Bildbyrån.


– Han skapar ett intresse fortfarande och det är två klubbar i NHL som har visat intresse, säger Sjögren till HockeyNews.se.


Men med tanke på hur få matcher som Linus Söderström har spelat de senaste två tre åren ligger en flytt tillbaka till Europa närmare till hands.


– Vi tittar på Sverige, både SHL och Hockeyallsvenskan. För honom handlar det om att spela matcher, säger Söderströms agent Christian Sjögren.


Han betonar:


– Jag tror att det viktigaste för Linus är att han får spela matcher. Sedan om det är Hockeyallsvenskan, SHL eller Finland, det får framtiden utvisa. Jag diskuterar med ett par finska lag också. Vi är öppna för allting.


Linus Söderström är fullt återställd efter fotskadan och blickar framåt.


– Han kommer att komma tillbaka. Han har tagit en liten omväg bara, säger Christian Sjögren.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS