Drömma går ju... – Frölunda om stjärnspelarna: "Stänger inga dörrar"


19 april 2020

Poängmaskinen Ryan Lasch är precis på väg att lämna Frölunda.

Målvaktskungen Henrik Lundqvist har inte spelat i Göteborgsklubben på 15 år.

Men att drömma om en återkomst till Frölunda är gratis…


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Frölunda har den här veckan återupptagit träningen inför nästa säsong.


– Man får ju energi av att se alla killarna, säger sportchefen Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.


Under det att coronapandemin pågår gäller det att tänka sig för så att smittspridningen avtar så fort som möjligt.


– Vi försöker vara väldigt noggranna och vi har killar som till och med kör med handskar i gymmet. Vi tvättar händer, använder handsprit och alla använder egen vattenflaska och vi försöker göra allt, är utomhus så mycket som möjligt, och allt det här vi får rekommendationer om försöker vi göra, förklarar Fredrik Sjöström.


– Jag tycker det funkar bra och vi får utvärdera under resans gång om vi behöver ändra på nåt. Det känns ändå skönt att kunna köra igång lite grann även om det inte är helt som normalt så är det till viss del så.


Frölunda har kommit rätt långt med sitt lagbygge inför kommande säsong. Men det är inte klart. På backsidan ska det in ett par spelare.


LÄS MERFrölunda kan tappa back till NHL – finns ersättaren i SHL?


Offensivt kommer det sannolikt att kryddas med någon spetsspelare.


– Just nu har vi 13 forwards på kontrakt. Där ligger vi längre fram helt enkelt. Sen får vi se om det är nåt mer som ska in där och så vidare. Det får vi se lite he-he. Lite hemlighetsmakeri.


Poängkungen Ryan Lasch har tagit farväl av Frölunda efter några otroligt framgångsrika år med både SM-guld och två CHL-titlar.


– Vi har haft en öppen dialog, det har vi. Vi har försökt att ta oss framåt – och vi ska fundera på det i sommar. Om inget utvecklas vidare, vill säga. Men jag tror att vi båda har insett att det leder till att vi går skilda vägar, har Lasch sagt till GP .


Sista jublet med Frölundagänget? Ryan Lasch (t v) spelar sannolikt inte i SHL kommande säsong. Eller...? Foto: Bildbyrån.


Mycket talar för att Lasch spelar utanför Sverige nästa säsong. Men coronakrisen har slagit hårt ekonomiskt mot klubbarna i Schweiz, och även i KHL.


– Hans kontrakt har gått ut och det är ingen hemlighet så. Det är som vi har sagt tidigare. Vi stänger inga dörrar och det gör väl inte han heller. Sedan har han varit tydlig i sin ambition, kanske nån större liga som han siktar på. Det har vi full förståelse för, men vi stänger inte dörren helt. Vi får helt enkelt se lite längre fram vad som händer där, säger Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.


När hade du kontakt med Ryan Lasch senast?


– Det var nog några veckor sedan, lite på sms. Nu är han hemma i Kalifornien.


En annan tidigare Frölundahjälte, målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist, har haft sin tuffaste säsong hittills i NHL-karriären. 38-årige Lundqvist har fått spela färre matcher än målvaktskonkurrenten Alexandar Georgijev och även fått se tredjemålvakten Igor Sjestjorkin gå in och ta hand om tolv NHL-matcher, vilket har lett till att Lundqvist bara startat 30 av 70 matcher.


Henrik Lundqvist på jobbet hemma i Madison Square Garden. Foto: Bildbyrån.


Henrik Lundqvist har ett år kvar på sitt NHL-kontrakt som kostar Rangers motsvarande 85 miljoner kronor.


Med Joel Lundqvist kvar som lagkapten för Frölunda är det fler och fler som tänker tanken att tvillingbröderna skulle kunna göra en säsong tillsammans innan tiden börjar rinna ut.


Drömma går ju… Även om Frölunda har ett vasst målvaktspar redan i Johan Mattsson och Niklas Rubin.


– Jag har fått den frågan tidigare och kontakt, det får man särskilja lite, för jag är god vän med Henke och vi pratar om allt annat och såna saker. Vi är mer som kompisar, säger sportchefen Fredrik Sjöström för att förklara sin och Henrik Lundqvists nära relation.


– Professionellt finns det egentligen inte så mycket för oss att kommentera. Han har ett kontrakt med New York. För oss finns det inget att säga om den situationen. Ändras det får vi ta hänsyn till det då, men för oss idag finns inget att ta på eller säga, säger Sjöström.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.