Frölunda kan tappa back till NHL – finns ersättaren i SHL?


16 april 2020

Frölunda har värvat den talangfulle Modobacken Mattias Norlinder, men riskerar istället att tappa Theodor Lennström.

– Vi vet om att det finns mycket intresse på honom, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

En ung SHL-back finns med på listan över tänkbara nya Frölundabackar.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


På onsdagen kunde Frölunda officiellt berätta att klubben gjort klart med den Montreal-draftade Modobacken Mattias Norlinder.


20-åringen från Kramfors blir Frölundas sjätte back på kontrakt, men Göteborgsklubben som vann SM-guld förra våren, ska fylla på med ytterligare backar.


– Till numerären fattas det ett par gubbar. Vi jobbar på att vi ska få in ett par namn till, så är det, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.


LÄS MEREfter ryktena – JVM-backen lämnar Modo för SHL: "Det här blir bra"


– Men vi ser Mattias väldigt högt upp i vår hierarki och han ska ha en väldigt stor roll hos oss. Det är inget snack. Även hans ringa ålder så tror vi stenhårt på honom.


Theodor Lennström är en av backarna som ingår i Frölundas trupp inför nästa säsong, men risken är stor att den skridsko- och spelskicklige stockholmaren försvinner till NHL. 25-årige Lennström har haft NHL-ögon på sig sedan sin tid i Färjestad.


LÄS MERLennström om NHL-intresset: ”Snackat med scouter”


På Fredrik Sjöström låter det som att de kalkylerar med en stor risk att inte kunna behålla Lennström.


– Ja… Det får vi se lite. Vi vet om att han har NHL-intresse på sig och det är lite det som styr. Det är svårt att ge något konkret besked här och nu, men vi vet om att det finns mycket intresse på honom. Vi får avvakta och se lite vad som kommer att ske framledes.


Frölunda jobbar med ett par olika scenarier när det gäller backsidan, som alltså är sex man stor inklusive Lennström.


– Vi får se. Vi kan välja att starta med sju seniorer och ha en åttonde plats till en junior eller så har vi åtta seniora, det får vi lite se. Corona kan ha en viss påverkan på det också.


Frölunda har värvat Mattias Norlinder och Filip Johansson (Leksand) som båda är födda år 2000. Sedan är Viktor Ekbom, Anders Grönlund och Jens Olsson 30-plussarna på backsidan.


– Ålder är egentligen en siffra och jag är inte så jättefokuserad på det. Med de vi har nu så tycker vi att vi har en bra balans mellan ungt och gammalt och orutinerat och rutinerat. Den mixen är bra. Men sedan är det klart att vi vill ha in någon spetsback till. Det vill vi ha. Det är ungefär så vårt tankesätt är.


Adam Ginning i LHC-tröjan i en SHL-match mot Frölunda och Joel Mustonen i slutet av februari. Foto: Bildbyrån.


Enligt uppgift till HockeyNews.se visar Frölunda intresse för JVM-kaptenen Adam Ginning, som inte blir kvar i Linköping. Ginning är 20 år, precis som Mattias Norlinder och Filip Johansson, och växlade spel i LHC med spel i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.


– Vi har fått hans namn. Det är en jätteung och duktig back. Alla vet vem han är. Sedan får vi se. Det hänger lite på pusslet, säger Fredrik Sjöström.


– Det jag tror är viktig för en sådan som Adam är att få en bra roll och speltid. Det hänger väl på om vi skulle kunna erbjuda honom det i så fall. Vi har lite kvar att göra på vårt pussel så vi är inte klara än. Vi jobbar aktivt så får vi se exakt vilka namn som är aktuella eller inte.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.