HockeyNews
PLUS

Förre förbundskaptenen ersätter Karl Helmersson i Tranås

(13628) Högberg
Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2020

FacebookXWhatsApp
Efter några framgångsrika säsonger i Tranås AIF lockades tränaren Karl Helmersson till allsvenska BIK Karlskoga. Nu är hans ersättare klar. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Tranås AIF har gjort en väldigt intressant tränarrekrytering inför kommande säsong. 47-årige Niclas Högberg, som under de fyra senaste säsongerna har tränat Hanhals i Hockeyettan, tar över i smålandsklubben. Högberg har skrivit på ett 2+1-årskontrakt. 

– Niclas står för ett bra ledarskap och för något som vi har byggt upp i vårt spel. Nu ska vi hitta lite andra vägar i vårt spelsätt och det ska vara attraktivt att ha pucken. Vi ska ha mycket puck och samtidigt vara jobbiga att möta, säger Tranås sportchef Stefan Fransson till HockeyNews.se och berättar att det har varit en väldigt noggrann rekrytering. 

– Det har varit en process med en hel del sittningar där vi har utvecklat våra tankar. 

Niclas Högberg, som har ett förflutet som förbundskapten för Damkronorna (2010-2014, lyckades med små medel föra Hanhals till Allettan och playoff-spel säsongen 2018/2919.

Nu väntar en ny utmaning för Högberg, som lär få större resurser att bolla med i Småland. Högberg ersätter Karl Helmersson som är klar som huvudtränare för BIK Karlskoga. I fjol förde Helmersson Tranås till kvalserien och den här säsongen stoppades säsongen när smålänningarna var framme i playoff 3 (1–1 i matcher mot Mariestad). 

Som assisterande tränare kommer Högberg att ha förre Tranås-backen Robin Johansson.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)