HockeyNews
PLUS

KLART: Licenskravet slopas kommande säsong

(13554) Anders Larsson/coronakrisen
Bildbyrån

Publicerad: 15 april 2020

FacebookXWhatsApp

Coronapandemins effekter har slagit hårt mot de svenska hockeyklubbarna. Nu meddelar Svenska Ishockeyförbundet att licenskravet slopas den kommande säsongen. 


Under onsdagen enades Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med ligaorganisationerna för SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan om att licenskravet ska slopas den kommande säsongen till följd av Coronapandemins effekter på svensk hockey. Det meddelade Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande under onsdagen. 

– Med anledning av det extraordinära läge som vi befinner oss i har våra klubbar en utmanande ekonomisk situation att hantera. Därför är det ett både viktigt och nödvändigt beslut som tagits att licensprövningen inför kommande säsong inte omfattar kravet på eget kapital, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Följande beslutades på mötet: 

  • Kravet på eget kapital kommer inte att tillämpas vid licensprövningen inför säsongen 2020/2021. 
  • Samtliga föreningar i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ska i samband med licensprövningen också inlämna en plan för att säkerställa föreningens likviditet.
  • Gällande krav på eget kapital inför licensprövningen säsongen därpå, 2021/22, återkommer förbundsstyrelsen med besked i ett senare skede.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)