HockeyNews
PLUS

Efter genombrottssäsongen – poängmakaren stannar i topplaget

(13534) Jacob Thor
Mats Tjernström

Publicerad: 7 april 2020

FacebookXWhatsApp

Han stod för ett genombrott i Borlänge den gångna säsongen. Nu stannar poängliraren Jacob Thor i toppklubben – detta enligt uppgifter till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

23-årige Jacob Thor slog igenom med dunder och brak under den gångna säsongen i Hockeyettan med Borlänge.

Forwarden spelade under stora delar av säsongen i samma kedja som ettans skyttekung Markus "Pajen" Persson och spelskicklige centern Patrik Elfsberg. Men även utan den nämnde duon levererade Jacob Thor stort och producerade 42 poäng (16+26) på 40 matcher i grundserien och i Allettan Norra.

Nu ska succéspelaren, enligt uppgifter till HockeyNews.se, ha skrivit på ett nytt kontrakt med Borlänge. Detta trots locktoner från bland annat andra klubbar i Hockeyettan.

Jacob Thor har spelat i Borlänge sedan säsongen 2017/2018, men det var alltså först den här säsongen som det stora lyftet kom.

Borlänge, som för en månad sedan gick på pumpen i playoff 2-spelet mot Visby/Roma, ser ut att få ett slagkraftigt lag även under den kommande säsongen. Keepern Alexander Johansson har sedan tidigare bestämt sig för att stanna i Dalarna och både Markus Persson och Patrik Elfsberg står under kontrakt, vilket innebär att superkedjan blir intakt. På nyförvärvsidan känns SSK-spelaren och centerforwarden Emil Lind som en intressant pjäs.

Borlänge väntas presentera förlängningen av Jacob Thor inom kort. 

***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!