HockeyNews
PLUS

Skellefteås guldcoach ett hett namn på marknaden: "Erbjudanden"

(13508) Hans Wallson/Zürich
Bildbyrån

Publicerad: 6 april 2020

FacebookXWhatsApp

Hans Wallson var med och ledde Skellefteå AIK till två SM-guld innan han fick chansen som huvudtränare i den schweiziska toppklubben ZSC Lions i Zürich.

Nu är den 53-årige hockeycoachen ett allt hetare namn på marknaden igen.

Enligt ryska uppgifter är Skellefteås förre guldtränare Hans Wallson, 53, en av huvudkandidaterna till att ta över coachjobbet i den lettiska KHL-klubben Dinamo Riga efter sparkade Girts Ankipans.


– Jag får verkligen erbjudanden från olika europeiska klubbar, men jag är inte redo att berätta namnet på dem ännu. För mig är KHL den främsta ligan, inte NHL. Det finns många starka spelare i KHL och det finns intressanta matcher att titta på, säger Wallson till ryska Sport-Express .


Hans Wallson var huvudcoach för Skellefteå vid SM-guldet 2014 och fram till och med SM-finalen 2016. Wallson flyttades upp från juniorlaget till tränarstaben i SHL under 2012/2013.


Efter guldåren i Skellefteå var Hans Wallson coach i Zürichklubben ZSC Lions mellan 2016 och 2017. Foto: Bildbyrån.


Tillsammans med Skellefteås dåvarande general manager Lars Johansson ledde Wallson Zürich-laget ZSC Lions från sommaren 2016 och i ett drygt år till dess att han fick sparken några dagar före nyår 2017.


LÄS MERSchweiziska uppgifter: Storklubben intresserad av Sam Hallam


Nu följer Hans Wallson utvecklingen i världen och börjar alltså närma sig ett coachjobb efter drygt två år utan hettan i tränarbåset.


– Hela världen är i en svår situation. Vi försöker alla att stanna hemma och följa instruktionerna från vår regering, säger Wallson till Sport-Express.


Enligt ryska Championat.com är även de lettiska coacherna Peteris Skudra och Leonids Tambijevs med på listan över kandidater till att leda Dinamo Riga.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)