AnnonsLHC-backens framtid oklar: ”Situationen kommer skapa kaos i hockeyvärlden”


24 mars

LHC-backen Sam Lofquist stod för en stark avslutning och satte avtryck bland fansen.
Nu går kontraktet ut, men under rådande omständigheter menar amerikanaren att framtiden är svårplanerad.

– Vem vet hur långt uppehållet kommer bli och vilka budgetar klubbarna kommer att ha? Det är jättesvårt att säga just nu, säger han till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Sam Lofquist hämtades in till Linköping under säsongen och blev snabbt en publikfavorit med sitt hårda skott och fysiska spel. 


På 33 matcher blev det 16 poäng (7+9), men framförallt var det under Linköpings starka avslutning han satte avtryck. 


– Det tog ett tag innan jag anpassade mig till hockeyn i SHL, det var en ny liga för mig. Men när jag väl gjorde det tycker jag att jag spelade väldigt bra. På mina elva sista matcher gjorde jag fyra mål och tio poäng, samtidigt som jag bara var inne på två baklängesmål, så det var en väldigt stark avslutning, säger han till HockeyNews.se.


Nu går kontraktet med Linköping ut, men i dessa coronatider har han ännu inte börjat planera för sin framtid. 


– Jag tror att oavsett spelare, om du har kontrakt eller inte, så är det orealistiskt om man börjar planera för nästa säsong just nu. Den här situationen kommer skapa kaos i hockeyvärlden och den här försäsongen lär bli väldigt lång. Vem vet hur långt uppehållet kommer bli och vilka budgetar klubbarna kommer att ha? Det är jättesvårt att säga just nu, säger han. 


Hur tänker du – vill du bli kvar i Sverige?


– Jag älskar Sverige. Det var väldigt kul att vara tillbaka och min familj älskade det. Vi kommer definitivt komma tillbaka till Sverige någon gång, om det blir nästa säsong eller i framtiden får vi se. SHL är en rolig liga att spela i och jag hade en fantastisk tid i Linköping, säger han och fortsätter:


– Jag är alltid intresserad att spela för lag som vill ha mig. Samtidigt kommer jag att ta hänsyn till vilken liga och hur det passar min familjesituation, det gör jag varje säsong. 


Amerikanen med det långa blonda håret satte stort avtryck i Linköping. Foto: Bildbyrån

Sam Lofquist har rest hem till USA med familjen. Och han följer noga coronavirusets framfart där borta. 


– Just nu sitter vi i självkarantän och lämnar inte huset. Alla i samhället måste ta sitt ansvar för mänskligheten för att bekämpa det här viruset. Det är viktigare än något annat, säger han. 


– Det är unika tider i världen och definitivt något som kommer hamna i världshistorien. Jag tror vi alla vet att världen inte kommer att bli densamma igen. Det här kommer ändra världsordningen och det ska bli intressant att se hur saker och ting kommer bli. 


Annons


Annons

Annons

Annons

Annons