AnnonsKHL-intresse för Luleåcentern – som kan tänka sig att stanna: ”Högst upp på listan”


23 mars

Luleå och Konstantin Komarek har haft diskussioner om en framtid ihop, men i takt med att SHL införde ett transferstopp har diskussionerna satts på paus.
Nu berättar 27-åringen att han har intresse från KHL.
– Det kan vara så att det blir av, men ibland är det bara ett intresse, säger han till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Under måndagen presenterade Luleå backarna Eddie Larsson och Victor Berglund, samt storstjärnan Linus Klasen. 


Samtidigt jobbar man för att förlänga med flera spelare, däribland centern Konstantin Komarek. Men österrikaren har intresse från flera håll. 


– Vi får se vad som händer, nu får man inte förhandla här så just nu avvaktar vi. Det finns intresse i utlandet också och det har alltid varit en dröm för mig att spela i KHL. Vi får se vart jag hamnar, säger Konstantin Komarek, som dock inte utesluter en framtid i Luleå:


– Luleå är väldigt högt upp på listan, eller till och med högst upp. 


Finns det KHL-intresse nu?


– Jo, det finns intresse. Men från intresse till att skriva kontrakt kan det vara långt emellan. Det kan vara så att det blir av, men ibland är det bara ett intresse. Men vi får se, det är en osäkerhet där också. Man får ha lite is i magen och vänta och se. 


LÄS MER: Trio klar för Luleå – storstjärnan presenterad


Konstantin Komarek bytte Malmö mot Luleå mitt under säsongen. Foto: Bildbyrån

Centern inledde säsongen i Malmö, men i mitten av januari bröts kontraktet med Skåneklubben och istället återvände han till Luleå, som han spelade i säsongerna 2008-2012. 


– Malmö fick inte ut de de ville av mig och jag fick inte ut det jag ville av Malmö. Då dök det upp att Luleå ville ha mig och då var Malmö schyssta att släppa mig. 


– Jag har haft Bulan innan, så det var lite trygghet i en otrygg situation att få komma till Luleå, säger Komarek som noterades för 14 poäng på 19 matcher.


Vad säger du annars om det som händer just nu?


– Det är tråkigt det som händer. I mitt hemland Österrike är det karantän, så mina föräldrar får bara vara hemma just nu. Det är lite scary ändå, säger Komarek och fortsätter:


– Men det är absolut inte oss som det är synd om. Det är de som jobbar inom resebranschen som har det tufft, och de kanske inte tjänar pengarna som en SHL-spelare tjänar. De blir varslade och förlorar sina jobb och så, det är mer synd om dem. Det är klart att det är surt att vi inte får spela hockey, men det finns jäkligt mycket större saker än hockey. Det kommer många fler slutspel i våra liv. 


Annons

Annons