HockeyNews
PLUS

Trio klar för Luleå – storstjärnan presenterad

(13348) Luleå
Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Luleå har gjort klart med tre spelare innan SHL införde ett transferstopp i förra veckan. 
På måndagseftermiddagen presenterade man backarna Victor Berglund och Eddie Larsson, samt storstjärnan Linus Klasen – som därmed återvänder till klubben.

SHL presenteras av: 

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Linus Klasen gjorde stor succé i Luleå säsongen 13/14 när han öste in 57 poäng på 54 matcher. Sedan dess har han representerat schweiziska Lugano, men nu står det klart att han återvänder till svensk hockey och Luleå. Det var en av tre nyheter klubben presenterade på måndagen.


– Det känns jättekul att vi har lyckats lösa så att (Linus) Klasen kan komma hit. Han har alltid tyckt Luleå varit nummer ett. Vi har haft jättebra diskussioner med honom, säger general manager Ulf Engman i måndagens ”LHF-live”.


Linus Klasen om att återvända till Luleå:


– Det känns fantastiskt. Det ska bli kul att komma tillbaka och få spela hemma igen, säger han. 


Eddie Larsson ansluter närmast från Linköpings organisation. Han ser fram emot att få representera Luleå. 


– Det är en förening som är på frammarsch, det känns som det finns mycket spännande där uppe. Jag fick ett väldigt bra intryck av de samtal vi haft. Det är en resa jag vill vara med på. 


20-årige Victor Berglund kommer närmast från Modo, där han stod för 22 poäng på 52 matcher den gångna säsongen. 


– Han har gjort en bra säsong i Modo. Det är en högerfattad back som är spelskicklig, och det är inte helt lätt att få tag i sådana spelare, säger Ulf Engman. 


Tre spelare är klara, men fortsatt finns det platser kvar att fylla. Men med det rådande läget runtom i världen, samt ett transferstopp så kommer Luleå att avvakta innan man gör klart med fler nyförvärv. 


– Vi måste få kontroll över ekonomin och se vad vi har att röra oss med, innan vi går in i någon förhandling. Vi får återkomma om de sista platserna. Det är viktigt att klubben tar ett noggrant ansvar så att vi inte drar på oss för stora kostnader. Det som händer ute i världen kommer påverka Luleå Hockey också, tyvärr. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)