Annons

AnnonsDjurgårdsduon har rätt att lämna för utlandsspel: "Osvuret är bäst"


21 mars

De är kaptener. De är toppspelare på sina positioner i Djurgården.

Och både Marcus Högström och Jacob Josefson har klausuler för utlandsspel.

Sportchefen Joakim Eriksson har nu haft samtal med sina stjärnlirare.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården håller på med lagbygget inför kommande säsong, men har på grund av SHL:s värvningsstopp åtminstone tillfälligt lagt förhandlingar och kontraktsskrivande på is.


Sportchefen Joakim Eriksson vet ännu inte vilken budget han kommer att ha att anpassa sig efter när det gäller de sista pusselbitarna.


LÄS MERDjurgården kan tvingas spara: "Ett worst case scenario"


Och fortfarande finns det en risk att Djurgården blir av med sin lagkapten Jacob Josefson och den assisterande lagkaptenen Marcus Högström inför kommande säsong. De är de enda två spelarna i spelartruppen med utlandsklausuler.


– De har båda möjlighet att bryta avtalen. Marcus Högström har till den 30 april och Jacob Josefson tror jag har till den 15 maj, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har en utlandsklausul i sitt kontrakt. Men DIF tror och hoppas att han stannar. Foto: Bildbyrån.


Jacob Josefson, 29, har på nytt haft en säsong som har haft avbrott på grund av skador, men han var redo för SM-slutspelet om det hade spelats och kom upp i 16 poäng (5 mål, 11 assist) på 30 SHL-matcher.


Marcus Högström, 31, kom tillbaka till Djurgården inför den här säsongen efter stora skadebekymmer i Nordamerika, men hade trots uppförsbacken sin poängmässigt näst bästa säsong i SHL-karriären och gjorde 26 poäng (7 mål, 19 assist) på 50 matcher.


Klausulerna gör dig möjligt för både Josefson och Högström att söka sig till klubbar i exempelvis KHL eller Schweiz.


– Jag räknar dock med att båda är kvar i Djurgården och ingen av de två har signalerat något annorlunda i de samtal vi har haft, säger Joakim Eriksson.


– Sedan räknade jag med Adam Reideborn och Jakob Lilja förra året fram till den 15 maj och den 15 juni och det blev inte så.


LÄS MERJosefson om läget att lämna DIF: "Nåt som känns 110 procent"


Eriksson tillägger:


– Osvuret är bäst, men just nu är det inte bara i Sverige eller de svenska klubbarna som är återhållsamma med ekonomi och sajningar. Det lär väl råda i hela hockey-Europa. Vi får väl se vad som händer.


Annons

Annons

Annons