AnnonsLISTA: Fem målvakter som bör vara högvilt för allsvenskan


21 mars

Visby-keepern Daniel Marmenlind har redan tagit klivet till Västervik och Hockeyallsvenskan inför kommande säsong och fler målvakter lär följa efter. Hockeyettans-målvaktskull är stark och idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem målvakter som för vara högvilt för de allsvenska klubbarna.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Edvin Olofsson, Väsby
Det började ryktas redan tidigt i vintras att AIK var mer än bara lite sugna på att knyta till sig Väsbys succékeeper som tog klivet från sorgligt usla Trångsund till att vara en av ettans tätare sista utposter den här säsongen. Snack som bara har intensifierats mer och mer ju längre säsongen gått och ingen kommer väl bli särskilt förvånad om Olofsson inom en inte allt för överskådlig framtid presenteras av gnagarklubben.

Tobias Sandberg, Mariestad
Tvåårskontraktet han signerade med Mariestad inför säsongen 18/19 löper ut och Tobias Sandberg har under de tre senaste säsongerna i klubben egentligen inte gjort något annat än bevisa att han är en man för större uppgifter. Nu har han två säsonger där han släppt in färre än två mål per match i snitt i ryggen och kan knappast ha ett bättre case för att få chansen. Det är nu eller kanske aldrig som ett karriärlyft ska göras. Frågan är om det finns någonting som kan hålla honom kvar i Mariestad?

Isak Mantler, Lindlöven
Så fort säsongen var avslutad i Lindesberg drog ynglingen vidare till Umeå för att avsluta våren som tredjekeeper i Björklöven. Nu är det väl kanske inte särskilt troligt att det är just i björkstaden karriären fortsätter nästa säsong, men Lindlövens sportchef Tomas Östlund berättade nyligen för HockeyNews att han ”gav honom en stor kram” när Mantler lämnade och det indikerar väl på sitt sätt att det är dags för ett avsked. Mantler är redo för Hockeyallsvenskan, den stora frågan är väl egentligen bara var det uppstår en lämplig lucka.

Tomas Rydén, Vimmerby
Säsongen 18/19 var Rydén bländande i Vimmerby-kassen och omgärdades av en hel del allsvenska rykten. Men när spelare som Tim Juel, Fredrik Bergvik och Arvid Söderblom fick chansen att ta klivet till den ädlare ligan blev den 26-årige värmlänningen i slutändan ändå kvar i Vimmerby. Det kanske trots allt var bra. Säsongen som gick var för Rydén precis som för hela laget allt annat än spikrak, men på upploppet när det gällde som mest visade han återigen den fina formen och har kanske ett ännu starkare case i år än ifjol. Han känns definitivt redo för en allsvensk chans.

Claes Endre, Boden
Ännu mer AIK-koppling någon? 24-åringen som inför fjolårssäsongen hade ställt in sig på spel i division 2 när han på ett bananskal halkade in i nykomlingen Segeltorps trupp är ute på en fantastisk resa och gjorde bländande succé i Boden den gångna vintern. Tävlingsskallen konkurrerade ut slovaken Pavel Krajcovic och har dragit blickarna till sig med sitt mogna och täta spel. Det kan vara på gång med ett kliv till Hockeyallsvenskan och AIK-lägret ryktas ha ett väldigt gott öga till Endre.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons