HockeyNews
PLUS

IKO-backen om beslutet – och framtidsplanerna: ”Inte tagit något beslut”

(13246) Oskar Nilsson
Bildbyrån

Publicerad: 15 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Säsongen är över för Oskarshamn – och förbundets beslut innebär att laget spelar SHL-hockey även kommande säsong. 
Här berättar backen Oskar Nilsson om tankarna och framtidsplanerna. 
– Folk har varit intresserade, men jag har inte tagit något beslut ännu. Det kommer jag att göra här de kommande dagarna, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Under söndagen meddelade Svenska Ishockeyförbundet att säsongen 2019/2020 är över och att att inga kval- eller slutspelsmatcher kommer att spelas. För Oskarshamn innebär det att man spelar SHL-hockey även kommande säsong. 


– Min syn på det hela är att det är rätt beslut. Hockey är inte det viktigaste i världen, det finns mycket annat som är viktigare just nu, säger Oskarshamns backklippa Oskar Nilsson när HockeyNews.se når honom. 


Hur ser du på rättvisan i det här beslutet gentemot lagen underifrån?


– De har inte vunnit någonting, absolut ingenting. Då tycker jag inte att man är värd att gå upp heller. 


Tycker du att man borde ha spelat kvalet längre fram?


– Nej, det här är saker som går utanför hockeyn, så det blir sekundärt. Sen är det klart att det blir vissa förlorare och vinnare på det här. Men om man lägger ner hela slutspelet och det är fara för människors hälsa, då finns det inget att snacka om. 


LÄS MER: Officiellt: Slutspelat i svensk hockey – så här blir konsekvenserna


Oskar Nilsson har missat stora delar av säsongen på grund av den hemska skadan han ådrog sig i slutet på september– och det är med stor besvikelse han mottog beskedet om att säsongen ställts in.  


– För mig känns det väldigt konstigt, jag har haft en speciell säsong och nu när man börjar hitta formen så kommer det här. Vi har sett fram emot ett kval och varit laddade för det, det är otroligt häftiga matcher med inramning och sådär. Det är klart det är tråkigt.


Oskar Nilsson har missat stora delar av säsongen efter skadan mot Växjö i början av säsongen. Foto: Bildbyrån 


Däremot ser han inte ut att bli kvar i Oskarshamn nästa säsong. Sedan tidigare har det rapporterats om att både Luleå och Skellefteå varit intresserade av backen. 


– Det har varit mycket rykten. Folk har varit intresserade, men jag har inte tagit något beslut ännu. Det kommer jag att göra här de kommande dagarna. 


Hur ser du på säsongen i stort?


– Jag ser det som en väldigt speciell säsong, kaosartad på många sätt. Det har hänt mycket och man har inte hunnit reflektera över allt än. Om man ska sammanfatta det så har det varit lite kaos, men samtidigt har vi som grupp kommit ihop och velat tävla. Men det är klart, på vissa plan har det märkts att vi varit nykomlingar. 


Vad tänker du på?


– Det har varit en ny nivå. Det finns vissa saker som Oskarshamn måste jobba på, men jag vill inte gå in på exakta saker. Det har påverkat, det är det enda jag kan säga. 


Är det saker rent organisatoriskt eller annat?


– Det är klart att det har varit mycket runt organisationen och beslut som har tagits. Man har fått släcka bränder hela säsongen, det är klart att det påverkat och varit tufft mentalt. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)