HockeyNews
PLUS

Tillbaka efter avstängning: "Är många i Modo man inte gillar"

(13134) Justin Crandall
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 11 mars 2020

FacebookXWhatsApp

UMEÅ. Efter tre matchers avstängning är Justin Crandall redo för spel i Björklöven igen.
Och han har inte särskilt positiva känslor för finalmotståndaren Modo.
– Det är många killar i deras lag man inte gillar och jag är säker på att de känner samma om mig vilket gör det ännu roligare att spela. Jag kommer garanterat spela fysiskt, inom reglerna, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 


I Björklövens hemmamatch mot Södertälje delade hemmalagets forward Justin Crandall ut en spearing på SSK:s August Berg, något som senare ledde till att Crandall stängdes av  i de tre kommande matcherna, inklusive den första finalmatchen mot Modo.

När serievinnarna tränade under onsdagsförmiddagen var elva utespelare på is medan övriga körde fys. 

Crandall var en av de som var på is och det rådde ingen tvekan om att det är en spelsugen amerikan som kommer tillbaka.

– Äntligen, man hade ett stort leende på läpparna idag. Jag älskar att kolla på hockey men inte när det är mitt eget lag, så det har varit tufft de senaste veckorna. Jag har försökt hålla mig i form så gott jag kan och jag väldigt exalterad inför att vara tillbaka imorgon, säger Crandall till HockeyNews.se.

Från läktaren såg Crandall sitt lag förlora en gastkramande match som tog slut först i den femte perioden.

Och bortsett resultatet är han nöjd med vad hans lagkamrater presterade.

– Jag är stolt över killarna och jag tycker att vi spelade ut Modo, vi höll oss till vårt system och adderade lite nya saker som fungerade bra. Sedan såg vårt powerplay bra ut, men tyvärr fick vi inte med oss resultatet. Fortsätter vi såhär kommer vi att få med oss de resultat vi vill, säger han.

LÄS MER: Trots förlusten – Fagervall nöjd med laget: "Blir aldrig fega" 

Justin Crandall har varit en viktig del av Björklövens offensiv den här säsongen. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Under tiden som han varit avstängd har han försökt hålla sig i form så gott som möjligt, men några matcher har det inte blivit sedan 28 februari.

– Det är inte roligt. Det bästa med hockeyn är att tävla mot andra och visst, man tävlar mot lagkamraterna men det är något annat att tävla mot motståndarna, speciellt när man får möta spelare i Modo som man inte gillar, säger han.

Den första finalmatchen bjöd på flera mindre gruff och heta känslor.

Crandall tror inte att det kommer minska i takt med att lagen fortsätter drabba samman.

– Det är många killar i deras lag man inte gillar och jag är säker på att de känner samma om mig vilket gör det ännu roligare att spela. Jag kommer garanterat spela fysiskt, inom reglerna. Det kommer bli kul, säger han.

LÄS MER: Spaningar från Björklöven–Modo: "Ge mig mer hockey i den här stilen"  

Crandall gör sin andra säsong i Hockeyallsvenskan efter att han inlett förra säsongen i Karlskrona innan han värvades till AIK inför slutspurten av säsognen.

Där fick han vara med om att förlora en finalserie mot Oskarshamn.

En matchserie han har tagit lärdomar av.

– Jag tycker att Mitell gjorde ett bra jobb med att få oss att inte segla iväg eller sänkas oss själva mentalt. Om man har för mycket känslor så kommer man ta slut mentalt till slut. Förlusten igår sved, vi borde ha vunnit, men det gäller att gå vidare. Idag är det en ny dag och alla har ett leende på läpparna, säger han.

Och det råder inga tvivel om att Crandall ser fram emot att vara tillbaka i laget när det nu är slutspelsmatcher på schemat.

– Det är de bästa matcherna, jag önskar att man fick spela 52 sådana här matcher varje år. Förra året i AIK var väldigt roligt men i år är det lite mer speciellt då jag har varit här hela året. Det kommer bli några av de mest speciella matcherna i min karriär, säger han.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Pigga ben, haha. Jag vill bidra med det jag gjort hela året. Jag gillar att spela mot Modo för de spelar aggressivt och jag tycker att min styrka är att jag är smart där ute och kan hitta öppningar. Och så kommer det ju att bli mer känslor och mer fysiskt spel i och med att det är slutspel.

Den 27-årige högerskytten noterades för 42 poäng på 47 matcher i grundserien vilket ledde till en andraplats i den interna poängligan.

Men det är inte bara en poängspelare som Björklöven får tillbaka enligt tränaren Joakim Fagervall.

– Det är en energispelare som kommer in och en kille som är tvåa i vår interna poängliga så det är klart att det betyder en del. Han har varit bra under hela säsongen och det är klart att vi vill ha en sådan kille på banan, säger han till HockeyNews.se

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)