HockeyNews
PLUS

Spaningar från Björklöven–Modo: "Ge mig mer hockey i den här stilen"

(13118) Modo
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2020

FacebookXWhatsApp

UMEÅ. Match ett i vad som verkar bli en väldigt underhållande finalserie är över.
HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson var på plats i A3 arena och gjorde följande betraktelser under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Rättmätiga pristagare
Innan matchens första nedsläpp var det dags att börja dela ut de första priserna i det som går under namnet Guldtröjan. Under det paraplynamnet har HockeyAllsvenskan samlat totalt elva priser som de delar ut i samarbete med Unibet. Inför den första finalen delades fyra av totalt elva priser ut. Hemmalaget Joe Cannata, Brian Cooper och Joakim Fagervall fick ta emot pris som årets målvakt, back och tränare medan en av dagens två domare, Johan Nordlöf, fick ta emot pris som årets domare. Fyra väl värda pristagare.

Rosdahl kommer inte spela mer
Modo hade precis reducerat till 1–2 och såg ut att han skaffat sig momentum i matchen. Då stampade forwarden Kim Rosdahl på Björklövenbacken Brian Coopers ben, medvetet eller ej går att diskutera,  och drog på sig ett matchstraff som graderas till match penalty vilket innebär att han blir avstängd i minst en match, troligtvis fler beroende på dom från disciplinnämnden. Jag skulle bli förvånad om Rosdahl spelar mer i den här finalserien, oavsett om den går till fem matcher eller inte. Hans lagkompisar slet sedan förtjänstfullt i det numerära underläget, även om Björklöven hittade rätt en gång.


Underhållningen – på och utanför isen
A3 arena var i det närmaste fullsatt, endast några ströplatser runt om i arenan fanns lediga, och det var ett härligt drag på läktarna från båda lagens supportrar. Hemmalagets ståplatssektion var full över en timme innan nedsläpp och på isen var det inte mycket sämre alls. Båda lagen ville framåt vilket resulterade i en underhållande hockey med målchanser, klara sådana, åt båda hållen och det kunde utan problem ha kommit ett par-tre mål ytterligare i varje period och givetvis skulle vi bjudas på ett förlängningsdrama. Fortsätter finalserien på den inslagna kommer den gå till historiens bästa. Ge mig mer hockey av den här stilen!

Håll er borta från utvisningsbåsen, båda lagen
Av matchens fem första mål kom fyra av dem i numerärt överläge, kanske inte så konstigt då det var grundseriens näst bästa (Modo) mot det fjärde bästa som möttes. Samtidigt hade de två finallagen grundseriens bästa numerära underlägen också, men när man var en man mindre denna kväll fick man inte stopp på motståndarna. Björklöven gjorde sina tre första mål i numerärt överläge medan Modos första kom med en man mer på isen. Det lag som håller sig mest disciplinerade och lyckas undvika utvisningsbåset kommer ha mycket vunnit i den här finalserien. 


Målvaktsmatchen?
Mycket av förhandssnacket handlade om Joe Cannata, som prisades som seriens bäste målvakt, och Modos Patrik Bartosak som gjorde comeback efter hjärnskakning. Cannata har visat under hela säsongen hur bra han är och Bartosak har gjort ett par vassa insatser och har en meritlista som skvallrar om hög klass. Men ingen av dem kom upp i högsta nivå i den här matchen skulle jag vilja påstå. Två av Modos tre mål såg absolut inte otagbara ut för Cannata medan Bartosak stundtals såg fladdrig ut i Modomålet, men de två bjöd också på ett par kvalificerade räddningar. Båda är tillräckligt duktiga för att vinna matcher åt sitt lag och det kommer behövas. Frågan är bara vilken målvakt som hittar storformen först?

IF Björklöven–Modo Hockey 3–4 (2–0, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1) efter förlängning

Mål, IFB: Fredric Andersson, Alexander Wilklund, Olle Liss
Mål, Modo: Henrik Björklund, Adam Tambellini, Mattias Norlinder, Magnus Häggström

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)