Trots förlusten – Fagervall nöjd med laget: "Blir aldrig fega"

UMEÅ. Björklöven gick in i finalserien mot Modo som favoriter.
Då föll man direkt i den första matchen.
– Jag tycker att det var en bra match och jag tycker att vi gör en bra match. Tyvärr tar vi inte betalt för de målchanser vi har, säger tränaren Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

I ett gungande A3 arena tog Björklöven emot Modo och hemmalaget gick också iväg till 2–0 i den första perioden och hade bud på fler mål.

Man lyckades dock inte stänga matchen utan Modo bet sig fast och kunde ta sig in i matchen.

Efter ordinarie tid var det 3–3 på resultattavlan och i takt med att förlängningsperioderna led syntes det att lagen blev jämnare och jämnare.

Till slut var det Modo som kunde avgöra i slutet av den femte perioden. Då hade Björklöven haft ett par kalaslägen att avgöra.

– Jag tycker att det var en bra match och jag tycker att vi gör en bra match. Tyvärr tar vi inte betalt för de målchanser vi har, vi har tre ramträffar. Men så är det, det är jämna hockeymatcher och vi möter ett bra lag. De får någon chans, de har inte många men de sätter de chanser de har nästan, säger Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

Alexander Wiklund var en av hemmaspelarna som testade Patrik Bartosak i Modomålet. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Förlusten till trots var ändå Fagervall med hur hans lag agerade under de drygt 94 minuter som utspelades innan avgörandet kom.

– Det jag tycker är bra är att vi verkligen fortsätter spela hockey hela vägen. Vi spelar med stort mod och blir aldrig fega utan spelar det spel vi vill spela och det är kul att se. Även om matchen passerar till femte perioden så spelar vi vårt spel och det är glädjande, säger han.

Hur är det att coacha en sådan här lång match?

– Det är jätteroligt. Egentligen från första nedsläpp så kan det avgöras i första perioden eller i sista perioden, det är fantastiskt kul.