DIF klart för SM-kvartsfinal: "Vi har haft en stökig säsong"


10 mars 2020

STOCKHOLM. För tredje året i rad har Djurgården nått direkt till SM-kvartsfinal.

Men huvudtränaren Robert Ohlsson medger att han har blivit testad på resans gång.

– Jag tycker att vi har börjat få ordning på grejerna. Innan nyår tyckte jag att det inte var något roligt alls. Det kändes huxflux, säger Ohlsson.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården säkrade en plats på topp sex i SHL genom att ta tre poäng hemma mot Rögle sedan Manuel Ågren gjort det matchvinnande 3–2-målet i den andra perioden.


– Självklart är vi glada att vinna här idag. Det gör att vi avancerar till kvartsfinal, vilket känns roligt. Vi har haft en stökig säsong, så det känns kul att gå till kvartsfinal direkt. Vi har fått kämpa för att komma dit, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson.


Det var en betydelsefull trepoängare för Djurgården. För segern gör att SM-kvartsfinalplatsen inte står och hänger på resultatet mot Frölunda på torsdag.


Robert Ohlsson verkar minst sagt lättad över att ha grejat biljetten till topp sex efter 51 omgångar.


– Fram tills idag har jag tyckt att det har varit en pissäsong, om jag ska vara ärlig. Vi har liksom aldrig fått nån kontinuitet i vår säsong. Men här mot slutet har vi fått in lite gubbar i laguppställningen vilket gjort att vi har kunnat spela ihop ett gäng som nu är redo till slutspel. Efter nyår har jag ändå gillat mer det jag har sett, säger DIF-tränaren, som har fått klara sig utan nyckelspelare som Jacob Josefson, Olle Alsing och Dick Axelsson under stora delar av säsongen.


Djurgården har klarat en topp 6-placering och klart för SM-kvartsfinal efter 51 omgångar. Foto: Bildbyrån.


Axelsson har inte varit skadad, men anslöt inte till laget förrän i november.


– Nu tycker jag att vi kan bli lite intressanta, för nu har vi fått tillbaka lite killar och förhoppningsvis kan (Olle) Alsing ansluta till det här gänget också till slutspelet, säger Ohlsson om knäskadade Alsing som precis har börjat träna på is igen.


LÄS MERBåde Djurgården och Rögle ser kvartsfinalredo ut


Och framåt har hemvändande NHL-forwarden Patrik Berglund gjort mål tre matcher i rad. Berglund har gjort 16 mål i SHL, vilket han är bäst med i Djurgården.


– Jag tycker att ”Bulan” har bestämt sig lite att nu jäklar ska jag vara bra. Det mindsetet (inställningen). Han gör ju skillnad. Jag vet inte hur många skott han skjuter. Tyvärr är det några i plexit idag. Men han är verkligen på G. Det ser man och det är ingen tillfällighet att han gör mål just nu. Han förtjänar sina mål och han är på grejerna på ett bra sätt. Han blir jättespännande att följa inför slutspelet.


Djurgårdens nästa motståndare Frölunda kommer att sluta antingen sjua eller åtta i SHL medan stockholmarna vid seger kan nå ända upp till tredjeplatsen om resultaten går rätt väg.


– Vi kan ta nån plats i tabellen och ska gå för det så mycket vi bara kan. Sedan får man ett brejk en vecka eller så innan kvartsfinalserien drar igång och ladda upp sig. Det blir alltid kul att komma till Scandinavium med grabbarna. Det är dags att vinna borta och kanske får (William) Eklund och nån till spela lite mer än vad de brukar göra.