HockeyNews
PLUS

Poängkungen sugen på en ny kvalserie: "Rider på en bra våg"

(13109) Roman Semjonovs
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 10 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Vimmerby har fallit på målsnöret till attraktiva kvalserien flera gånger. Nu kan det äntligen vara dags för playoff-succén från Astrid Lindgren-land.
– Vi har hittat ett spel som fungerar och vi ska inte ändra på någonting, säger Roman Semjonovs till HockeyNews.se inför playoff 3-serien mot Hudiksvall.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Vimmerby kan vara på väg att göra något historiskt. Att ta sig från fortsättningsserien till en kvalserie. Kalmar, Kallinge/Ronneby och Huddinge har alla fallit offer för Phil Horskys segermaskin. Laget har vunnit 19 av 23 matcher efter jul och är endast två segrar ifrån en kvalserie-plats. En som har varit med på hela resan den här säsongen och som har erfarenhet av att spela i kvalserien är poängkungen Roman Semjonovs, som i fjol avslutade säsongen med playoff- och kvalseriespel i Tranås efter att ha lämnat Arboga strax före deadline.

Nu är spelaren som skickade Huddinge på sommarlov laddad inför kvällens första playoff 3-möte med Hudiksvall.

Det råder hockeyfeber i Vimmerby inför bataljen på tisdagskvällen.

–  Vart man än går så snackas det hockey i Vimmerby. Så jag hoppas verkligen att folket tar sig ner på matchen, säger Roman Semjonovs till HockeyNews.se.

Hur känner du kring att ni fick Hudiksvall?

–  Det ska bli kul med en lite längre resa till helgen och jag har redan hört att en minibuss med supportrar är bokad till Hudiksvall så vi lär få bra stöd där med. Jag mötte Hudiksvall i fjol med Tranås. Det var tuffa matcher då och jag räknar med att det blir likadant nu. Det har många bra spelare och de har gått bra i år. Vi har kikat på video och är väl förberedda, säger Semjonovs, som säger att man ska fortsätta köra sitt spel och inte anpassa sig efter motståndet.

– Vi spelar med självförtroende och rider på en bra våg. Vi har hittat ett spel som fungerar och vi ska inte ändra på någonting. Vi har ingenting att förlora mot Hudiksvall. 

LÄS MER: Stor utmaning att behålla succéimporterna 

Lika hyllade var inte Vimmerby i höstas när Peter Nordström fick kicken och laget missade spel i Allettan Södra med bred marginal. Men Roman Semjonovs, som delade poängligatiteln i grundserien med Mörrumsduon Adam Ingvarsson och Hampus Melén – med 27 poäng (15+12) på 22 matcher – bet ihop och har fortsatt att producera poäng. I vårserien blev det 14 poäng (6+8) på 18 matcher. Och poängen har trillat in i playoff-spelet mot Kallinge/Ronneby och Huddinge med. Eller vad sägs om sju poäng (3+4) på fem matcher.

25-åringen medger att han spelar sitt livs hockey den här säsongen. 

– Jag tycker faktiskt det. Jag har byggt på mig en del erfarenhet, sedan hade jag en riktigt bra sommarträning. Jag har en polare som är personlig tränare och vi har anpassat träningen efter min kropp. Det har fungerat bra.

På vilket sätt syns det på isen?

– Jag har en annan tyngd i kroppen och är starkare i höfterna. Jag har blivit bättre på spelet runt målet. Jag måste även nämna att jag har spelat med bra spelare under säsongen, säger Semjonovs och syftar främst på kedjekamraterna Anton Carlsson och Mattias Wigley.

I playoff 3-spelet kommer tre av sex lag från Hockeyettan Södra – Roman Semjonovs berättar att han under årens lopp fått flera erbjudande från klubbar i söder, men att han alltid har tackat nej fram tills att Vimmerby hörde av sig inför den här säsongen.

– Varför jag har tackat nej så många gånger vet jag inte. Men jag kan säga att jag ångrar det lite nu i efterhand. Det har varit en jäkligt kul säsong med många jämna lag och där många matcher har gällt någonting. Och så har det varit en hel del publik på matcherna. Men det är lätt att vara efterklok.

Hur går tankarna inför nästa säsong?

–Så långt har jag inte tänkt. Först ska jag spela klart den här säsongen, sedan får vi se, säger Roman Semjonovs.

Och än är som sagt inte Roman Semjonovs eller Vimmerbys säsong slut.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)