Efter att valen är avklarade - så slutar playoff 3


8 mars 2020

Under söndagen valde de högt rankade lagen sina motståndare inför stundande playoff 3 i Hockeyettan. Det sista playoff-steget innan kvalserien. Det blev ett oväntat val även den här gången och här siar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg kring hur de tre playoffserierna kommer att sluta.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Hudiksvall-Vimmerby
Man skulle lätt kunna få intrycket att Hudik-tränaren Per Ljusteräng njuter lite av reaktionerna det ger när han gör det oväntade. Inför playoff 2 valde han Nybro till allas förvåning och här gjorde han det igen. Att ta formtoppade underdogs-laget Vimmerby är kaxigt. Kanske rent av dumdristigt. För någonstans känns det som att smålänningarna är ett lag som mycket väl skulle kunna slå ut Hudiksvall. Det här kommer handla om huruvida Hudiksvall når sin högsta nivå eller inte. Gör de det går de vidare, tappar de bara några procent är det högst troligt att Vimmerbys solida defensiv och heta anfallsspel blir övermäktigt. SÅ mycket bättre är inte Glada Hudik.
Tips: 1-2 i matcher

Mariestad-Tranås
Här sitter förmodligen båda lägren och känner att ”det här motståndet är inte oöverkomligt”. Mariestad lyckades slå ut Östersund efter två jämna matcher men med tydlig mersmak för skaraborgarna. Tranås har visat sig från en imponerande sida i playoff-spelet även om det går att argumentera för att de slagit ut ett svagt Piteå och ett stukat Halmstad. Det är också svårt att säga att den ena skulle ha något direkt större övertag över den andre efter de säsonger de kämpat mot varandra i den västra serien eller Allettan. Men Mariestad känns ändå som ett lite starkare lag. Tranås har spets, men Mariestad har några fler potentiella matchvinnare. Någon mer växel att lägga i. Dessutom har de den kanske viktigaste trumfen, de har den bästa målvakten i Tobias Sandberg.
Tips: 2-1 i matcher

Troja/Ljungby-Visby/Roma
Det jublades nog ganska ordentligt i Ljungby när Per Ljusteräng spände musklerna och valde Vimmerby och Mariestad sedan följde upp med att norpa åt sig Tranås. För Troja har traditionellt haft svårt för Vimmerby, men ganska lätt för Visby. Inte nog med att de får hemmaplansfördel även i playoff 3, de får dessutom möta en motståndare som brukar ha förtvivlat svårt att vinna matcher i Ljungby. Precis allt talar för att Troja går vidare från den här matchserien. Inte ens Visbys karaktär som överstyvt playoff-lag kommer att kunna påverka det.
Tips: 2-1 i matcher

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här