HockeyNews
PLUS

Alla nyckelspelare inte med på bussen – mörkar skadeläget

(12524) Linus Engqvist / Mariestad
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 2 mars 2020

Under förmiddagen rullade Mariestads spelarbuss iväg norrut inför tisdagskvällens första playoff 2-möte med Östersund. Men alla viktiga pjäser finns inte med på resan.
– Jag vill inte bjuda motståndarna på någon form av information, säger klubbens sportchef Carl Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Mariestads tre kanske viktigaste spelare, energignuggande trotjänarna Filip Thörnqvist (underkropp), Linus Engqvist (överkropp) och Filip Engqvist (underkropp) har stått på skadelistan sedan början av februari och deras eventuella medverkan är fortsatt högst oklar inför playoff 2.

Lokaltidningen Mariestads-Tidningen  har rapporterat att säsongen kan vara över, något som sportchefen Carl Johansson senare dementerat . Men hur de befinner sig statusmässigt inför playoff 2 mot Östersund är fortfarande något klubben mörkar.

– Vi åker upp med en bred trupp, sen vet jag inte exakt vilka vi ställer ut på isen imorgon. Men vi har tanken att spela väldigt mycket längre under säsongen så vi kommer inte chansa någonting nu heller, säger sportchefen till HockeyNews.se.

Ni har sagt att det är dag till dag ganska länge nu, vad är det som krävs eller måste förändras för att det ska bli spel för dem?
– Det är egentligen den allmänna känslan hos dem själva, när de känner att de kan köra för fullt och nu har vi inte haft någon match, så känns det perfekt imorgon då är det ju så.

Är det någon som ligger närmare spel än någon annan?
– Det är det, men sen vill jag inte bjuda motståndarna på någon form av information nu.

Är alla tre med på bussen?
– De är tillgängliga för spel, eller de kommer kunna vara tillgängliga för spel om så fallet blir.

Det innebär att någon inte är med på bussen alltså...
– Det kan vara så att det åker bilar upp i så fall. Det finns beredskap för det.


Nöjda med motståndet
Att det blev Östersund i playoff 2 var annars något som togs emot positivt i Mariestads-lägret. Man fick välja sent i valproceduren, men är ändå nöjda med det motstånd det blev.

– Jag känner att vi har ganska bra koll, delvis så har vi fina resultat och minnesbilder mot Östersund, 8-0 hemma och någon uddamålsseger borta för några år sedan. Det är gött för gubbarna att komma upp, Östersund är ett otroligt proffsigt hockeylag att möta både utanför och på isen så det passar oss. Vi spelar bra mot lag som är strukturerade.

Blev ni överraskade att de fanns kvar att välja när det blev er tur?
– Det blev jag faktiskt, jag har egentligen i två veckors tid, sedan vi blev klara mot Nybro trott att det skulle vara Nybro och Östersund att välja på. Sen florerade det upp en massa rykten igår som de flesta stämde överens och de ryktena gjorde att Östersund inte skulle finnas med i en bild, men sen gjorde ju Hudiksvall så att de tog Nybro...

Var det nästan som att tacka och ta emot för er?
– Jag hade inte varit rädd för någonting, men jag tror att Östersund passar oss bra.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS