Bröt käken på spetsspelaren – nu straffas powerforwarden hårt

23 februari 2020

Efter att ha brutit käken på Borlänges Patrik Elfsberg med en armbågstackling får nu Lindlövens powerforward Albin Gunnarsson en längre avstängning. Domen: Sju matcher. Nu kan säsongen vara över.
– Det stämmer. Ett något längre straff än vad vi hade räknat med, säger Lindlövens tränare Jonas Dufåker.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Allettan-avslutningen mellan Lindlöven och Borlänge blev en grinig historia med många utvisningar för båda lagen. Mot slutet av den andra perioden spårade det ur rejält när Lindlövens energispelare Albin Gunnarsson sänkte Borlänges kapten Patrik Elfsberg med en armbåge. Elfsberg fick utgå från matchen.

Dagen efter matchen konstaterades att Elfsbergs käke var bruten och helt av på två ställen och att det skulle krävas operation. Det är oklart om säsongen är över för Elfsberg eller inte.

Albin Gunnarsson, som har haft en poängstark säsong med 25 poäng (4+21) på 37 matcher –  fick först game penalty – något som uppgraderas till match penalty (en matchs automatisk avstängning).

Under söndagen fick HockeyNews.se uppgifter om att förbundet gett Albin Gunnarsson en rejäl avstängning – nämligen sju matcher. Något som bekräftades av Lindlövens tränare Jonas Dufåker på söndagskvällen.

– Dina uppgifter stämmer. Vi visste ju att han skulle missa minst en match och trodde att han kanske skulle missa playoff 1, men det här blev ett något längre straff än vad vi hade räknat med. Annars har jag inte så mycket mer att säga, säger Jonas Dufåker till HockeyNews.se.


Kommer ni att överklaga?

– Det vet jag inte. Det är ordförande och sportchef som sköter det, jag lägger fokus på att förbereda mitt lag inför playoff, säger Dufåker, vars lag möter Visby/Roma på bortais i första playoff 1-matchen på tisdag. 

Vad säger du om tacklingen?

– Jag såg inte incidenten när det hände, då det hände vid samma långsida som båset. Jag har sett tacklingen på video och den var väldigt våldsam. Och det är olyckligt att deras spelare skadade sig. Albin ska ha haft kontakt med honom och bett om ursäkt.

För Lindlöven är det ytterligare en smäll den här säsongen. Sedan tidigare är säsongen över för spelare som Max Lalander, Felix  Scharnke, Vladimir Chetverikov och backduon Filip Bergmark och William Lindgren som inte har spelat alls den här säsongen. Nu talar mycket för att säsongen är över även för Albin Gunnarsson.

Trots alla skador och avstängningar har Lindlöven åtta backar och 13 forwards tillgängliga till första playoff-mötet med Visby på tisdag kväll.

Bland annat värvades backen Markus Magnusson (senast i Nyköping) och centern Filip Nordström från Forshaga mot slutskedet av Allettan. Det innebär att båda Färjestadsprofilerna Andreas Johansson och Peter Nordström söner spelar i Lindlöven då Färjestadslånet Wilson Johansson har spelat i Lindesbergslaget sedan Allettan drog i gång.

– Ja, det är en del hockeypappor på läktaren, säger Jonas Dufåker och skrattar till.

Tidigt på måndagsmorgonen börjar resan mot ön.

– Måndagen blir en rese- och vilodag. Sedan sover vi över där och har matchvärvning i Visby på tisdagsmorgonen.

Känns det inte som att ni hade behövt en spelare som Albin Gunnarsson mot just Visby?

– Han spelar ju med mycket energi och fart och har en spelstil som passar i täta playoff-matcher. Vi kommer att sakna honom.

Om jag säger att era och Visbys playoffchanser är 50/50 – vad säger du då?

– Absolut, det ligger där någonstans. Vad jag har hört är Visby inte jättenöjda med deras spel i Allettan, men det spelar ingen som helst roll i playoff. De har varit i playoff i tre-fyra år i rad och gjort det bra. Det blir en tuff motståndare, säger Jonas Dufåker.