HockeyNews
PLUS

Ny befarad långtidsskada för Djurgården: "Det är inget bra"

(12739) Robert Ohlsson/Djurgården-LIF
Andreas Sandström/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 21 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har drabbats av en ny skada med bara veckor kvar till SM-slutspelet.

Och den här gången är risken stor att det blir lång frånvaro.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Det är forwarden Mattias Guter som är den drabbade. Olyckan var framme i Djurgårdens bortamatch mot Skellefteå i tisdags.


– Han fick en smäll mot övre överkroppen så då får du själv klura ut och ställa frågor till honom, men det är inget bra, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

ANNONS


Mattias Guter har tidigare missat en mängd matcher på grund av upprepade smällar mot huvudet och nu är faran att han blir borta länge.


ANNONS

På 26 matcher den här säsongen har Guter gjort fyra mål och fyra assist.


På skadelistan har Djurgården också forwarden Alexander Holtz som väntas bli borta en vecka till efter en skada på underkroppen. Forwarden Henrik Eriksson har precis blivit pappa och har därför missat de senaste matcherna.

ANNONS


Djurgården kunde vinna med 5–2 mot Leksand och kedjan med Patrik Berglund (1 mål), Jacob Josefson (1 mål, 2 assist) och Manuel Ågren (1 mål) låg bakom tre av Djurgårdens fem mål.


ANNONS

– Vi blandar bra saker med mindre bra saker. Jag tycker väl att Marcus Högström är bra, att Simon Johansson är bra och jag tycker att Patrik Berglund, Jacob Josefson och Manuel Ågren är bra i 60 minuter, säger Robert Ohlsson.


ANNONS

Djurgårdens bästa spelare i 5–2-vinsten mot Leksand: Marcus Högström, Patrik Berglund, Manuel Ågren och Jacob Josefson. Foto: Bildbyrån.


Det han inte var nöjd med var bristen på ödmjukhet.

ANNONS


– Om vi är ödmjuka och gör det vi ska göra då kommer vi att vara glada en lång period under den här säsongen. Tappar vi den då är vi inte så jävla balla och bra. Det är väl det budskapet jag har till mina spelare också, säger Ohlsson.


ANNONS

LÄS MERHan är Djurgårdens nyckel – och Leksand behöver bestämma mål


Lagkaptenen Jacob Josefson är en nyckelspelare för Djurgården och han har nu spela 21 av 43 matcher.

ANNONS


– Det har varit en ryckig säsong för Djurgården Hockey och för Jacob Josefson. Ett, att han är tillbaka och får spela matcher kommer att hjälpa både oss och honom. Han gör oss bättre. Att han pillar in några poäng tror jag är viktigt för hans eget självförtroende så klart, säger Robert Ohlsson.


ANNONS

Djurgårdens huvudcoach kan inte nog understryka Josefsons betydelse för laget.


– Jag tycker han är en kulturbärare och han står för det hårda och rätta jobbet och för oss är det oerhört viktigt att han är med oss. Jag är glad att han kikar sig lite runt axlarna i närkamperna så att han inte åker på toksmällarna heller, säger Ohlsson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln