Curran: ”Det här laget har potential att vinna sista matchen för säsongen”


20 februari 2020
ÄNGELHOLM. Rögles nyckelback Kodie Curran har hittat toppformen lagom till slutspurten. I 5–1 segern mot Växjö blev det tre nya assist – och nu närmar han sig poängligatoppen.
– Det är dumt att klaga just nu, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Två assist i 5–2 segern mot Leksand i tisdags. När Rögle slog Växjö med 5–1 på hemmais under torsdagen låg den kanadensiske backen Kodie Curran bakom segern med tre assist och nu har han gjort elva poäng på de senaste sex matcherna.


– Poäng är något jag vill bidra med till laget och vissa kvällar funkar det bra, vilket det har gjort på slutet. Jag vill inte ta i från något från min succé, men för mig är det viktigare att laget vinner än att jag gör tre poäng. När laget spelar bra är det lättare att ha bra kvällar individuellt. Jag känner mig bra med pucken just nu och hittar lösningar på banan. Det är dumt att klaga just nu.  


I och med den senaste tidens poängsuccé närmar sig Kodie Curran Färjestads Marcus Nilsson i poängligatoppen. 


– Det är inget jag fokuserar på. Jag låg femma, sexa eller sjua för några veckor sedan. Om jag kommer på andraplats eller 50:e plats i poängligan spelar ingen roll för mig. Jag älskar att vinna och det är det enda jag bryr mig om. 


Segern mot Växjö var lagets sjätte raka seger. 


– Det var ett stort mål för oss att komma tillbaka efter brejket och spela den hockey vi kan spela. Vi tar dag för dag så att vi inte svävar i väg från processen. Fortsätter vi såhär kommer vi att fortsätta vinna hockeymatcher. 


Hur långt kan det här laget nå?


– Det är upp till oss själva. Vi har visat att vi kan slå alla lag i den här serien. Nu handlar det bara om att bli bättre och bättre för varje omgång som spelas. Fortsätter vi att bygga block för block kommer vi att byggt ett svårrivet hus i slutet av säsongen. Det låter klyschigt, men det är viktigt att ta en dag i taget. 


– Men det här laget har helt klart potential att vinna den sista matchen för säsongen. Det viktigaste är att vi håller oss skadefria och fräscha, för när vi har alla spelare friska så är potentialen skyhög för den här gruppen. 


Efter brejket har ledarstaben hittat fyra välfungerande kedjor. Kodie Curran ser bredden som en nyckel till att vinna SM-guld. 


– Om du frågar varje lag i SHL eller NHL som vunnit ett mästerskap så är receptet att ha fyra bra linor. Det har vi just nu, vi har två bra målvakter, åtta bra backar och en stark forwardsuppsättning. Det är en stor nyckel för att göra succé i ett slutspel, säger Curran som var med och vann guld i den norska ligan innan han anslöt till Rögle. 


Efter säsongen talar dock det mesta för att backen är förlorad för Rögle. Enligt Expressen är kanadensaren klar för Avangard Omsk i KHL. 


– Jag tar allt sånt efter säsongen. Just nu fokuserar jag bara på att hjälpa Rögle att vinna SM-guld. Det jag kan säga är att den här platsen är hemma för mig och kommer fortsätta vara det.