Leksand anlitar sportpsykolog: "Titta på det taktiska också"


20 februari 2020

STOCKHOLM. Leksand åkte på en ny smäll – den nionde förlusten i rad – och börjar nu förbereda sig för att kvala sig kvar i SHL.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Leksand åkte på ett baklängesmål redan efter 38 sekunder när Manuel Ågren kunde sätta 1–0 med en hand på klubban.


I två perioder var Leksand med i matchen mot Djurgården, men i den tredje perioden vid underläge med 4–2 kom ingen riktig slutforcering. I stället kunde Djurgården göra 5–2 och stänga matchen på Hovet.


I och med nollpoängaren i Stockholm har Leksand 17 poäng upp till säker mark i SHL. Linköping har 51 poäng efter 43 omgångar medan Leksand, som är jumbo, endast har 34 poäng.


LÄS MERHan är Djurgårdens nyckel – och Leksand behöver bestämma mål


Frågan är nu hur Leksand ska disponera tiden fram till den 12 mars då den 52:a och sista omgången i SHL spelas. Om det sedan blir kval, vilket är sannolikt, börjar det antingen den 27 eller 29 mars.


– Vi har faktiskt redan pratat om det innan jag kom hit. Vi har pratat om att vi skulle vara ledig imorgon och träna lördag för att vara pigga då. Men vi kanske får börja titta över det och börja tänka annorlunda redan nu. Vi får brainstorma i bussen hem, säger Leksands assisterande tränare Gunnar Persson.


– Det är inte riktigt kört än, men det förstår väl alla och vi också att det är tufft. Om vi startar redan imorgon med det eller om vi väntar till på måndag får vi se. Men tankarna är naturligtvis där, säger Persson.


Leksand möter nästjumbon Oskarshamn hemma på lördagen, vilket är en nyckelmatch för att slippa bli sist i SHL.


Leksand fick jubla två gånger mot Djurgården, men efter 5–2-förlusten är det 17 poäng till säker mark med nio matcher kvar. Foto: Bildbyrån.


Leksands huvudtränare Ulf Samuelsson, som har fått en tuff start med fem raka förluster sedan han tog över efter Roger Melin säger:


– Nu ska vi börja köra lite hårdare och vi ska börja jobba med en sportpsykolog. Vi ska göra det vi kan och naturligtvis titta på det taktiska också.


Inför mötet med Djurgården petades stjärncentern Patrik Zackrisson ner till fjärdekedja och fick spela ihop med junioren Emil Heineman och Fredrik Forsberg.


– De har inte fått ut så mycket han och Spencer (Abbott) och (Mattias) Ritola ihop så vi ville prova med två rappa killar, som är lite rappare åkare, och hjälpa ”Zacke” så han kunde leverera ut lite puckar. Vi har liksom inget att förlora på att prova oss fram, säger Leksands assisterande coach Gunnar Persson.