HockeyNews
PLUS

Spaningar från Nybro–Mariestad: Bingo för BoIS som tog död på festen

(12714) Mariestadbois
Magnus Ekeros

Publicerad: 19 februari 2020

FacebookXWhatsApp
Inför över 2 200 åskådare gjorde Nybro och Mariestad upp i en het batalj i Småland. Mariestad var det hetare laget och vann till slut rättvist med 3–2. Här är HockeyNews.se:s Daniel Grozdanovskis spaningar från det heta toppmötet i Nybro.
Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 


Streckdramat


Även om det spelmässigt inte var någon kanonmatch spelmässigt så blev det en högdramatisk fajt där man fick en finalkänsla. Även om inget av lagen till slut tog hem serien, så var det ändå en betydelsefull match för båda lagen. Hemmapubliken slets mellan hopp och förtvivlan. Mariestad höll sig kalla under stora delar av matchen mot Nybro och gjorde färre misstag än hemmalaget. Förutom Halmstad som vann Allettan Södra och tog hand om finalplatsen, så var Mariestad den stora vinnaren i serien i kväll. Laget tog sig upp på plats tre i tabellen och "slipper playoff" 2 och blir dessutom seedat. En höjdarkväll för BoIS.


Vad hände, Nybro?


Nybro pallade inte trycker inför storpubliken (2 231) i Liljas Arena. Visserligen tog man något oförtjänt ledningen i matchen, men man lyckades aldrig förvalta det stora publikstödet på rätt sätt. Det är inte första gången Nybro förlorar inför storpublik den här säsongen. Nybro bjöd Mariestad på två av målen där Victor Crus Rydberg och Fabian Ilestedt bjöd på onödiga grejer. Att släppa in mål i numerärt överläge håller inte när det är en så jämn och tät fajt.


Målvaktsmatchen


Två bra målvakter där Tobias Sandberg vann kampen mot Robin Johansson på poäng. Sandberg gjorde flera kalasräddningar när Nybro tryckte i den tredje perioden och går in i playoff-spelet med gott självförtroende. Även Robin Johansson gjorde några idioträddningar, men blev aldrig den stora matchvinnaren den här kvällen.

Avbräcken


Trots att Mariestad har saknat flera rutinerade pjäser de senaste matcherna så har man både slagit Halmstad och Nybro de senaste matcherna. Det imponerar stort och visar vilken potential och moral det finns i Andreas Appelgrens gäng. Extra skönt att man tog sig till playoff 2, då flera av kuggarna som var borta kan vara tillbaka. Mariestad blir livsfarliga i playoff för vilket lag som helst.

Överladdad debut

Nye Nybrobacken Ahlbin Hernod, som har fyra säsonger i Mariestad i bagaget, fick en blytung debut mot gamle gänget. Hernod var inte alltför nöjd med domaren Jim Bergqvist som visade ut Hernod två gånger om. Dock kan Hernod inte snacka bort den andra utvisningen för boarding. Nej, Hernod lär inte sova gott i natt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)