HockeyNews
PLUS

Så levererade klubbarna vid deadline

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 16 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Det flög spelare åt höger och vänster inför att transferfönstret slog igen natten till söndag. Många ville förstärka och bredda. Här listar vi de förstärkningar som gjordes av Hockeyettan-lagen som ska spela vidare.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

För att göra det överskådligt plockar vi bara med de övergångar som gjordes i nära anslutning till deadline och endast för lagen som fortfarande har något att spela för.

Så här levererade lagen vid deadline:

Hudiksvall
Värvade: Christian Lindberg (back, lån från Karlskrona), Marcus Sirén (forward, Ånge), Oliver Tornerefelt (målvakt, Kristianstad), Matej Svetlík (back, Kalix)
Släppte: Henric Nordin (back, oklart)

Hudiksvall spände musklerna och breddade sin trupp i samband med årets deadline. När Henric Nordin oväntat lämnade fick de i sista sekund tag i Kalix-slovaken Matej Svetlík. Det får anses vara en bra värvning, men som helhet har Glada Hudik snarare breddat än spetsat sitt lag.

Väsby
Värvade: Oskar Andrén (forward, Ferris State Univ.), Andreas Maier (forward, Mörrum)
Släppte: Leonard Forselius (forward, oklart)


Det var på gång med en återkomst i Väsby för den lille snidaren Andreas Maier redan tidigare under säsongen. Nu blir han en förstärkning till playoff istället. Det får anses som ett uppsving för Väsby.

Borlänge
Värvade: Oliver Erixon (forward, Mora), Alexander Wadlund (back, Kvarnsveden), Charlie Olsson (målvakt, Smedjebacken, namngiven som tredjekeeper), Christian Blomqvist (forward, Wings)
Borlänge gjorde en stark deadline och lockade tillbaka spelare som redan känner klubben. Framförallt är det Erixon som sticker ut. Hade svårt att färga i Hockeyallsvenskan med Mora, men har sedan tidigare visat hur nyttig han kan vara i Borlänge-dressen. I Blomqvist får man dessutom en spelare med en riktigt stark säsong bakom sig.

Östersund
Värvade: Anton Schou (back, Kalix), Lucas Jägbring (målvakt, namngiven tredjekeeper från Modo J20)
I Östersunds fall handlar det om en ren breddning. De gjorde sin stora värvning när de plockade in Justin MacDonald i inledningen av Allettan.

Boden
Värvade: Viktor Lindgren (forward, klubblös), Lucas Hedlund (back, Visby/Roma), Fabian Nilsson (back, lån från Luleå J20), Jonathan Tholander (forward, lån från HC Dalen), Alfons Nordberg (forward, Sollentuna)
Ser man bara till namnen på papperet gjorde Boden en stark deadline. De har problem med skador i truppen och har haft stora bekymmer med sitt målskytte under säsongens gång. Tholander jagar en nytändning och Lindgren vet väl ingen riktigt var han står, men får Petter Nilsson ut det bästa av dem kan det bli riktigt vasst.

Lindlöven
Värvade: Jonatan Asplund (back, lån från AIK)
Det har hänt en hel del under säsongens gång där spelare fallit ifrån på grund av skador och förstärkningar kommit till, men till deadline satt Lindesbergsgänget ganska lugnt och breddade bara backsidan en aning.

Piteå
Värvade: Mattias Törnqvist (forward, lån från SK Lejon)
Olof Lundberg värvades tidigare under Allettan från SK Lejon och efter det har Piteå inte haft särskilt mycket ekonomiska medel att spela med. Att det bara blev ett forwardslån för att förstärka offensiven är således ganska logiskt.


Troja/Ljungby
Värvade: Johan Järlefelt (forward, Kalmar), Hampus Melén (forward, Mörrum), Noa Lindqvist Muci (forward, Grums)
Släppte: Mattias Elfström (forward, oklart)

Ljungby-gänget landade den kanske största fångsten vid årets deadline då de lyckades plocka åt sig Johan Järlefelt från Kalmar, men i övrigt handlar det snarare om en breddning än spetsning. Bra spelare, men knappast särskilt mycket bättre än det Troja redan hade i truppen.

Nybro
Värvade: Victor Crus Rydberg (forward, lån från Kalmar), Albin Hernod (back, Kristianstad)
Nybro sökte back och forward inför att fönstret stängde och det var också vad de lyckades landa. Av klass dessutom. Crus Rydberg som haft en stark säsong tar det förbjudna klivet och förstärker en redan irrationell och vass forwardssida och i Hernod får vikingarna en lagom elak defensiv back som kommer kunna hålla rent i egen zon. Precis vad de behövde.

Huddinge
Värvade: Filip Runbjer (forward, återkallad från Segeltorp), Jonas Vidlund (back, Segeltorp), Oscar Carlsson (forward, Eskilstuna Linden)


Att klubben satt med Hockeyettans kanske främsta spets redan från början gjorde det så klart omöjligt att spetsa. Här handlar det kort och gott om en ren breddning. Att ha många alternativ om det skulle bli en lång säsong.

Mariestad
Värvade: Adam Willig (forward, Hanhals), Philip Elgestål (forward, Hanhals), Gustav Bågenvik (målvakt, Grums, registrerad som tredjekeeper)
Med tanke på den tunga skadeproblematiken med hårt gnuggande trotjänare borta kunde Mariestad naturligtvis inte trumfa det som saknas vad de än hade värvat. Men i Willig hittade de i alla fall en gnuggare med känsla för föreningen och Elgestål adderar ännu ett offensivt hot till en redan vass forwardssida. Bågenvik som nu blir tredjekeeper har haft en riktigt stark säsong i Grums.

Visby/Roma
Värvade: Lucas Carlsson (back, Eskilstuna Linden)
Ögänget har haft lite skador på backsidan och att plocka in hårdingen Carlsson är ett sätt att försäkra sig om att det inte blir för tunt. Hans utvisningscv går dessutom helt i takt med Visby som förening.

Tranås
Värvade: Emil Backman (forward, Hanhals)
Med Lukas Isaksson frånvarande på grund av skada behövde Stefan Fransson ha in en kropp till i sin forwardsuppsättning, den hittade han i Hanhals.

KRIF
Värvade: Gustav Särenborg (back, lån från HC Dalen)
Släppte: Tim Henriksson (back, Strömsbro)

En back in en annan ut. Som helhet gör det nog inte särskilt mycket till eller från för KRIFs fortsatta chanser under säsongen.

Nyköping
Värvade: Filip Karlsson (forward, Grums), William Eriksson (back, Grums)
Så väl Karlsson som Eriksson har haft riktigt fina säsonger i Grums. Känns som påtagliga förstärkningar för ett Nyköping som med största sannolikhet kommer kliva in i playoff om någon vecka.

Vimmerby
Värvade: Jesper Norbäck (forward, Grums), Andrej Vasiljevic (målvakt, Wings, namngiven som tredjekeeper)
Sportchefen Morgan Persson jagade en rightare. Det blev ingen rightare och det kan man väl tolka som att han satt och hoppades på Skövdes Alexander Henriksson som blev kvar i Skaraborg i och med att Skövde fortfarande har chansen. Men i Jesper Norbäck från Grums fick Vimmerby i alla fall in en spetsig forward som har en bra säsong i ryggen inför stundande playoff.

Strömsbro
Värvade: Owen Sobchak (forward, Alfta), Tim Henriksson (back, KRIF)
Strömsbro ska som nykomling spela playoff. Det är imponerande i sig och sportchefen Johan Wennberg passade på att bredda truppen och får samtidigt in två spelare att utvärdera inför kommande säsong.

Surahammar
Värvade: Chris Ordoobadi (forward, Olofström), Edvin Johansson (forward, Köping), Per Eriksson (back, Wings), Samuel Lidström (forward, Västerås J20)
I vanlig ordning värvar Surahammar en uppsjö av spelare lagom till kvalet som traditionsenligt kommer i slutet av föreningens säsong. I år ser det dock inte ut som den där spetsen det brukar vara tal om och det är tveksamt om deadline-fångsten är nog för att klara Sura kvar i Hockeyettan.

Kumla
Värvade: Gustav Haglund (forward, Falu IF)
Kumla slåss för att undvika kvalet i grundseriens sista omgångar och förhoppningen är så klart att det bara ska bli några få matcher för Haglund i Kumla-tröjan den här säsongen.

Tyringe
Värvade: Linus Dahlstedt (forward, lån från Kalmar), Kim Runermark (forward, Kalmar), André Schultz (back, comeback), Khalid Ibrahim (forward, Mörrum)
Det blir ett helt gäng glada återseenden när Tyringe biffar upp truppen för att försvara sin plats i Hockeyettan. Kul för fansen att se publikfavoriter som Runermark och Schultz i Tyrs Hov igen. Men räcker det för nytt kontrakt? Det återstår att se.

Borås
Värvade: Niklas Persson (back, lån från Nittorp), Markus Näslund (forward, lån från HC Dalen), Robert Uhr (forward, lån från Nittorp), Marcus Lundberg (back, lån från Kalmar)
Med stabila Hockeyettan-spelare som Näslund och Lundberg in förstärkte Borås sin trupp påtagligt. Det ska mycket till för att klubben ska misslyckas i ett kval efter de nyförvärven.

Hanviken
Värvade: John Moberg (forward, Mörrum)
Det blir kvalspel för att klara sig kvar i Hockeyettan för Hanviken. Moberg känns som ett starkt förvärv inför det spelet.

Enköping
Värvade: Andreas Sojé (back, comeback), Jesper Sojé (forward, comeback)
Några dagar innan deadline day presenterade Enköping de båda bröderna som nytillskott i truppen. Sedan tidigare har ju även Fredrik Lundin gjort klart för en återkomst i klubben. Kanske den rutin som krävs för att klara Enköping kvar om det blir kval.

Klubbar som Teg, Halmstad, Skövde, Kiruna AIF och Malung satt lugnt i båten i samband med deadline.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)