AnnonsSportchefen om de senaste ryktena: "Det rings hela tiden"


13 februari
Troja/Ljungby är ett av lagen i Allettan som är i febril jakt på att förstärka truppen inför playoff. 
– Det kan bli en center och en forward, säger sportchefen Daniel Håkansson till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Spelaromsättningen i topplaget i Allettan Södra, Troja/Ljungby, har varit minimal. Niklas Enberg kom tidigt in på backsidan. Unge backen Linus Andersson gick till Modo på lån, samt forwarden Eric Henriksson, som valde spel i Tyringe efter jul.

Men nu inför transferdeadline på lördag är det febril aktivitet och telefonen går varm för sportchefen Daniel Håkansson. Laget ska förstärkas inför playoff.

– Det rings hela tiden och jobbas. Men det vi har inte klart med något än, säger Daniel Håkansson till HockeyNews.se.

De senaste dagarna har det gått om rykten gällande flera spelare som har kopplats till Troja/Ljungby. På onsdagskvällen skrev Barometern att Kalmarstjärnan Johan Järlefelt är nära att ansluta till Ljungbylaget. För Barometern bekräftar Järlefelt att han blivit kontaktad av Troja/Ljungby.

– Vi har ställt en förfrågan. Det är en duktig spelare som jag har haft koll på en längre tid. Johan är en spelskicklig och skridskoskicklig spelare som många klubbar säkert rycker i. Men sedan är det en förhandling mellan klubbarna och sedan mellan oss och Johan, säger Håkansson.

Johan Järlefelt är en jagad man. Foto: Fredrik Sten / Swe Press Photo

Daniel Håkansson berättar för HockeyNews.se att centern William Romfors fick utgå i onsdagens segermatch mot Huddinge och det är lite oklart när han kan vara tillbaka. Därför är Troja/Ljungby ute efter en ny center och en forward. 

– Det är det mest troliga ja.

En annan som har kopplats till Troja/Ljungby är Mörrums Adam Ingvarsson, men där har inte Mörrum ännu säkrat nytt kontrakt i Hockeyettan och det kan fördröja en eventuell övergång. Håkansson säger att han har haft koll på spelaren, men har inte mer att säga om spelare just nu.

LÄS MER: Målnollad i 16 matcher i Allettan - nu fick äntligen poängkungen jubla igen

Ett annan spelare som sägs vara på Trojas radar är HC Dalens Emil Eriksson, som har allsvenska meriter med Vita Hästen på kontot.

– Dalen har spelat färdigt och de har flera tongivande spelare som kan bli aktuella för andra klubbar. Vi får se hur det blir här i dag. Det är många som ska ta beslut, säger Daniel Håkansson lite kryptiskt.

Emil Eriksson, som har allsvenska meriter från Vita Hästen, är aktuell för spel i Troja/Ljungby. Foto: Bildbyrån

Sportsligt jagar Troja/Ljungby förstaplatsen i Allettan Södra. Med två omgångar kvar är Troja tre poäng bakom Halmstad där båda lagen har lika bra målskillnad. 

– Vi kommer att gå för att vinna två matcher. Sedan får vi se hur Halmstad hanterar det. Vår målsättning är att gå till kvalserien och det finns olika vägar att ta sig dit, säger Daniel Håkansson.

LÄS MER: 
Ett underhållande kliv mot finalen - men det finns att putsa på

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons