HockeyNews
PLUS

DIF och Svedberg vill förlänga kontraktet: "Intressant"

(12532) Niklas Svedberg/Djurgården
BIldbyrån

Publicerad: 11 februari 2020

STOCKHOLM. Niklas Svedberg har varit ett stort utropstecken sedan han kom till Djurgården från Timrå.

Nu vill Stockholmsklubben förlänga hans kontrakt. Och Svedberg själv vill stanna.

– Jag trivs jättebra här och det är så klart intressant för mig. Men fokuset ligger mer på den här säsongen, säger Svedberg till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården lockade hem den tidigare juniormålvakten i klubben, Niklas Svedberg, från Timrå där han ställdes på svåra prov i SHL förra säsongen.


Men om det fanns frågetecken för den NHL-meriterade SM-guldvinnaren inför den här säsongen med Djurgården så har han lugnat dem som känt oro.


Den 30-årige stockholmaren har hållit nollan fem gånger. Ingen i SHL har spikat igen fler gånger. Och Svedberg har visat att han är en matchvinnare gång på gång.


Djurgården skulle gärna förlänga hans ettårskontrakt och sedan en tid tillbaka pågår snacket.


– Vi är nöjda med båda våra målvakter och har en kontinuerlig dialog. Jag har ingenting nytt att förmedla huruvida konkreta de är eller om vi ska skriva kontrakt och så vidare. Går vi i mål kommer vi att kommunicera det, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Djurgården undersöker även möjligheten att behålla KHL-meriterade Karri Rämö, som även han har ett kontrakt säsongen ut med klubben.


– Ja, vi är nöjda med Niklas. Vi är nöjda med Karri. Sonderande diskussioner pågår med Niklas såväl som övriga spelare med utgående kontrakt i vårt lag. Vi är relativt nöjda med de flesta som har utgående kontrakt. Vi jobbar vidare i de diskussionerna. Vi har ganska många spelare på avtal inför kommande säsong, förklarar Joakim Eriksson.


Djurgården vill försöka behålla sin målvaktsduo Niklas Svedberg och Karri Rämö över kommande säsong. Foto: Bildbyrån.


Niklas Svedberg vet att han har förbättrat sitt förhandlingsläge under säsongen och han kommer att ha alternativ om förhandlingarna med Djurgården skulle spricka.


– Jag fokuserar mest på den här säsongen, helt ärligt. Det är guld och att vinna i år som är det stora målet. Det är det jag och laget jobbar för att göra. Sedan får vi ta resten sedan. Det är klart jag trivs jättebra i Djurgården, så får vi se, säger Svedberg till HockeyNews.se om läget.


Han medger att det pågår samtal med Djurgården.


– Ja, det är klart att vi diskuterar lite lätt. Jag lägger inte så mycket energi på det just nu. Som sagt, jag trivs jättebra här och det är så klart intressant för mig. Men fokuset ligger mer på den här säsongen.


LÄS MERDjurgården är på väg mot topp sex – stjärnorna levererar


Djurgården har nio raka hemmasegrar inför tisdagens möte med Färjestad på Hovet. Om Djurgården skulle ta en tionde trepoängare i rad i Stockholm skiljer bara en poäng mellan topplagen.


Djurgården har dessutom sex raka segrar om man inkluderar bortaspelet i SHL.


– Det har känts bra. Det känns som vi har trampat igång maskineriet ordentligt och blivit starkare och vunnit. Vi har spelat bra och varit stabila i vårt spel och även vunnit matcher som har stått och vägt eller matcher där vi kanske inte har varit på topp, men ändå hittat vägar att vinna. Det är dit vi har jobbat för att komma och vi kommer att fortsätta jobba för att bli ännu starkare, som en maskin, inför slutspelet, säger Svedberg.


Både han och Karri Rämö har fått jobba i kassen för Djurgården är enligt statistiken det lag efter nykomlingen Oskarshamn som släpper till mest skott emot sig i skottsektorn.


LÄS MERDjurgårdens sköna besked: "Det vi hoppades på"


IKO har tillåtit 694 skott på mål mot Djurgårdens 675.


En stor skillnad är att Djurgårdens målvakter har stoppat 91,1 procent av skotten mot IKO:s 88,9.


– Det är mitt jobb att vara beredd på det, så jag är mest inne i min match och försöker göra min uppgift så bra som möjligt. Det är där mitt fokus ligger, säger Svedberg.


– I början av säsongen gav vi bort en del chanser lite lättvindigt. Vi spelar mycket bättre nu under en längre period.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS