HockeyNews
PLUS

Djurgårdens sköna besked: "Det vi hoppades på"

(11867) Niklas Svedberg/Rögle-DIF
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Knäet håller. Niklas Svedberg är tillbaka i Djurgården.

Matchen mot Rögle gav visserligen inte seger, men han ska kunna spela säsongen ut.

– Det var ett skönt besked. Antingen skulle det funka eller så funkade inte, men det funkade och det var skönt, säger Svedberg till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg var i bra form när problemen med knäet blev för stora för att fortsätta spela. Därför blev det inga matcher från den 6 december och över tre veckor framåt.


30-årige Svedberg har undersökt knäet och rehabtränat och mot Rögle den 30 december var det ett stort test. Skulle knäet palla matchspel i SHL eller skulle han bli tvungen att operera knäet och ge upp säsongen?


Svaret har vi nu. Det håller.


– Jag har haft det under delar av säsongen. När jag klev av så funkade det helt enkelt inte. Nu är det bättre och det var ett bra besked senast. Det är det jag kan säga. Det var väl det vi hoppades på, säger Svedberg.


Är det något som riskerar att gå sönder eller handlar det om att klara av smärtan?


– Det är väl ingenting som kommer att paja mer just nu. Det är ju hockey, så det kan alltid hända grejer, men det var ett bra besked nu i alla fall. Sedan får man se.


Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg har störts av en knäskada, men nu ska det hålla för fortsatt spel. Foto: Bildbyrån.


Med knäbekymret lagt åt sidan är han redo att spela vidare redan mot Oskarshamn på lördagen. På tisdag i nästa vecka väntar den första av två semifinaler i Champions Hockey League mot tjeckiska Mountfield från Hradec Kralove.


– Jag känner mig redo att spela. Det behöver inte vara matcherna i sig, det kan lika gärna hända på en träning. Jag är fit for fight och vill de att jag ska spela matcher och vill de att jag ska spela varannan så gör jag det. Vill de inte att jag ska spela av någon anledning, då är det så. Jag är good to go och det är upp till coacherna.


Djurgården förlorade i början av säsongen borta mot nykomlingen Oskarshamn med 3-2. Då spelade inte Niklas Svedberg, som däremot SHL-kvalade med Timrå mot Oskarshamn i våras.


– De har ett väldigt välorganiserat spel i grunden. Det hade de även förra året när vi mötte dem med Timrå. De har sin filosofi som de spelar efter och är väldigt disciplinerat. Vi har haft tuffa matcher mot dem i år också. Jag stod inte den första matchen (Robin Jensen spelade) när vi spelade mot dem borta och torskade väl den med uddamålet, sedan vann vi hemma med uddamålet (3-2 på övertid). Det har varit jämna matcher och jag tror vi ska fokusera mer på att göra vår grej bra så ska vi kunna göra en bra match och vinna.


I mötet med IKO gör forwarden Daniel Widing, 37, sin första Djurgårdsmatch i sin tredje sejour i Stockholmsklubben. Widing och Niklas Svedberg vann SM-guld tillsammans i Brynäs våren 2012.


LÄS MERDaniel Widing: "Inte bara Djurgården som hörde av sig"


Nu är de i samma lag igen.


– Jag personligen tycker att det är skitkul. Det är en duktig spelare med bra energi och ett bra skott också. Det är en grym kille att ha i ett lag också. Vi har spelat tillsammans tidigare, och vunnit, så det är ett kärt återseende, haha, säger Niklas Svedberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)