Frölundabacken redo – med hjälp av specialskydd


4 februari

HRADEC KRÁLOVÉ. Backen Theodor Lennström fanns inte med på Frölundas flyg till Tjeckien igår, men har flugits ner i efterhand. Med hjälp av ett specialskydd är han redo att spela finalen. 
– Man vill inte missa stora matcher som den här, säger han till HockeyNews.se.


Annons


När Frölunda flög ner till Tjeckien under måndagen fanns backen Theodor Lennström inte med på planet. Men efter gårdagens presskonferens berättade tränaren Roger Rönnberg för HockeyNews.se att backen flugits ner i efterhand.

Under Frölundas värmning på tisdagen fanns backen på isen och han är redo för spel i kvällens CHL-final, med hjälp av ett specialskydd. 

– Jag vill inte berätta för mycket om det med tanke på motståndare och allting. Det har varit lite smågrejer som händer i hockey, det har inte varit något speciellt. Det är som det är nu och det känns bra, säger han. 

När fick du beskedet att du skulle spela?

– Det var tanken hela tiden. Det var lite smågrejer jag behövde fixa hemma, men det har varit tanken hela tiden att jag skulle spela. Man vill inte missa stora matcher som den här.

 Hur går känslorna inför matchen?

– Det är bra stämning i laget. Man vet och känner sedan tidigare att vi är ett lag som vill spela de här matcherna. 

Frölunda ställdes mot Mountfield redan i CHL:s gruppspel. Där blev det en seger vardera för lagen.

– De är tajta och väldigt svåra att komma in under skinnet på. Det krävs hårt jobb för att göra det, det såg vi när de mötte Djurgården också. Vi måste jobba taktiskt rätt och hårt för att skapa målchanser på dem, säger han. 

LÄS MER: Tidigare Örebrobacken vill återvända till Sverige

Biljetterna till finalen såldes slut på under 20 minuter – och backen ser fram emot att få spela inför en fullsatt arena. 

– Det var kul här senast, då var det inte fullsatt. Jag tror det kommer bli grymt bra tryck här, det ska bli spännande att se, säger han. 

Se hela intervjun i spelaren ovan


Vägen till finalen – Frölunda


Vägen till finalen – Mountfield


Annons

Annons