HockeyNews
PLUS

Leksand sparkar Roger Melin – SHL-jumbon har hittat en ersättare

(12206) Roger Melin/Leksands tränarstab
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 3 februari 2020

Leksand ligger sist i SHL och på måndagen kom beskedet.

Huvudtränaren Roger Melin får sparken.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blir Ulf Samuelsson som ersätter Roger Melin. Den förre Modo-coachen, som har sin son, backen Philip Samuelsson i Leksand, tar nu över dalaklubben med omedelbar verkan.


Leksand ligger sist i SHL efter 38 omgångar och laget har sju poäng upp till säker mark med 14 matcher kvar att spela. Om man inte lyckas ta in Linköpings försprång väntar SHL-kval till våren för att hänga kvar i högstaligan.


LÄS MERPatrik Zackrisson om Leksands tunga trend: "Står bakom Roger"


– Det är ett tufft läge vi är i så klart, men vi har många matcher på kort tid framöver och det är många poäng tillgängliga att kriga om i serien än. Vi ska vända trenden och få bra driv i gruppen, och jag är väldigt taggad och är beredd att kriga hårt för föreningen, säger Ulf Samuelsson till klubbens hemsida .


Ulf Samuelsson var på plats i Tegera arena och såg Leksand-Rögle den 30 november den här säsongen. Foto: Bildbyrån.


Kontraktet med Ulf Samuelsson, som själv har spelat i Leksands IF, gäller säsongen ut.


– Det är en spännande utmaning att komma till en sån klassisk hockeyort och förening med all den support som finns kring laget. Det ska bli kul att komma in i det och ge järnet och bidra med allt jag kan för vi ska få ett bra slut på säsongen, säger Samuelsson i pressmeddelandet på Leksands hemsida.



LÄS MEROviss framtid för Leksands tränartrio: "Ska ta ett snack"


55-årige Ulf Samuelsson är från Fagersta och kom till Leksand i SHL (elitserien) 1981. Han spelade tre säsonger i klubben innan han flyttade till NHL och Hartford. Efter en lång NHL-karriär som spelare har han varit assisterande coach i NHL-klubbarna Phoenix, New York Rangers och Chicago. Han har även varit huvudcoach i AHL-laget Charlotte.


I SHL tränade han Modo mellan 2011 och 2013. Han kommer närmast från en tjänst som scout i den blivande NHL-klubben Seattle.


Roger Melin lämnar tränarjobbet i Leksand. Han tog över den positionen efter Leif Carlsson i december 2018 då denne fick sparken. Melin var med om att leda Leksand till SHL förra våren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS