HockeyNews
PLUS

Oviss framtid för Leksands tränartrio: "Ska ta ett snack"

(12206) Roger Melin/Leksands tränarstab
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 26 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Roger Melins kontrakt med Leksand går ut om några månader. Samma läge gäller för de assisterande coacherna Jens Nielsen och Gunnar Persson.

– Det blir en lite saftig köttbit att sätta tänderna i, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev nästan ett drömlikt scenario när Roger Melin tog över som huvudtränare efter Leif Carlsson för lite drygt 13 månader sedan.


Erfarne Melin var med om att leda Leksands IF tillbaka till SHL och när han hoppade på tåget skrev han på ett kontrakt till och med den här säsongen.


Men längre än så har Leksand och Roger Melin inte kommit vad gäller hans framtid som huvudcoach i klubben.


– Inte just nu. Vi ska ta ett snack när vi har ett uppehåll igen i början på februari och se lite hur tankarna går också hos våra ledare. Alla tre har utgående avtal, så det blir en lite saftig köttbit att sätta tänderna i, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


LÄS MERLeksand ser ut att behöva lägga ett par miljoner på målskyttar


Roger Melin backas upp av de assisterande tränarna Gunnar Persson och Jens Nielsen. Persson plockades in i tränarstaben lagom till SHL-comebacken och har länge känt och jobbat med Melin.


Roger Melin (t h) och Gunnar Persson har utgående kontrakt med Leksands IF. Foto: Bildbyrån.


Nielsen har haft olika tränarroller i klubben där han spelade som aktiv och har varit assisterande coach i A-laget sedan 2017/2018.


– Jag tycker att våra tränare gör ett jättebra jobb. Jag tycker att de jobbar bra med gruppen. De är på. Inga tendenser till att bara sitta av någon tid eller vänta på något utan det finns ett bra engagemang, säger Thomas Johansson.


Frågan är nu om Leksand väljer att fortsätta med Roger Melin som huvudtränare eller om man ska välja ett nytt spår inför kommande säsong.


Melins lågmälda framtoning under matcherna där han sällan eller aldrig brusar upp eller snedtänder ska inte tolkas som att han inte brinner för sin uppgift.


– Roger har sitt engagemang som kanske inte alltid syns utåt, men inombords är det ett jäkla engagemang, menar Leksands GM Thomas Johansson.


– Ibland skriker man kanske efter någon som ska leva rövare. Jag vet att när de zoomar in Roger i tv så ser han rätt lugn ut, hehe. Vissa tycker att det är positivt, andra tycker inte att det är positivt, men jag tror fortfarande mycket på den ledarkonstellationen vi har just nu med det lugnet som ändå finns i tränarstaben. Leksand är som Leksand är. Det är många som tycker och tänker och det stressas upp och jagas upp, så känns det rätt så skönt att ha lite trygghet från deras håll. Så att inte de rycks med, säger Thomas Johansson.


LÄS MERLeksand drar på scoutingresa utomlands: "Ha krokar ute"


Leksand, som tillsammans med Oskarshamn, är nykomlingar i SHL slåss för att undvika kval och den striden lär fortsätta grundserien ut.


– Vi kommer att ha en tuff vår och det kommer att krigas om de här poängen uppåt och nedåt. Oavsett vad behöver du ha ett ledarskap som lugnar spelare istället för stressar spelare och jagar igång spelare och rör runt i grytan. Det har varit en tanke redan från första början med det. Jag tror fortfarande och hoppas att det ska falla väl ut i slutändan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)