HockeyNews
PLUS

Patrik Zackrisson om Leksands tunga trend: "Står bakom Roger"

(11199) Roger Melin/Patrik Zackrisson
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Chansrikt, men målfattigt. Leksand åkte på sin femte raka förlust och 2-0-smällen mot Djurgården på Hovet var dalalagets 14:e förlust på de senaste 16 matcherna.

Huvudtränaren Roger Melin ber sina spelare om fortsatt tålamod.

– Hela föreningen och vi står bakom Roger till hundra procent, och jag tror att Roger står bakom oss till hundra procent, säger Leksandscentern Patrik Zackrisson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Den nio matcher långa sviten av förluster bröts av med två segrar. Men Leksand har hamnat i en ny uppförsbacke, och trots en rad heta chanser mot Djurgården blev det förlust med 2-0.


OS-centern Patrik Zackrisson fick ett bra läge tidigt i powerplay, men Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg tog allt. 29 skott.


– Ah, fan, vi har många bra lägen idag tycker jag. Det är surt och… frustrerande, men det är där vi är just nu. Vi måste jobba lite hårdare för målen, säger Zackrisson efter förlusten.


– Idag tycker jag ändå vi skapar mycket sett till hela matchen. Vi är där mycket mycket mer i kamperna, så att vi får lägen. Sedan gäller det att stänka dit den, så är det. Det är inget snack om saken. Det är lite flyt, lite självförtroende och med självförtroendet kommer flytet. Det är där vi är just nu. Vi måste jobba lite extra.


Leksand och Patrik Zackrisson fick inte med sig några mål eller poäng mot Djurgården på Hovet. Foto: Bildbyrån.


Även Leksandstränaren Roger Melin var nöjd med spelarnas prestationer mot Djurgården. Även om det inte blev några mål.


– Jag tycker vi genomför matchen på ett bra sätt och har bra energi i laget. Vi har bra fart och intensitet, bra pucktempo. Jag tycker vi gör en av våra bättre matcher på länge. Nu ser vi ut ungefär som jag tycker vi gjorde i början av serien, säger Melin.


– Samtidigt känns det jobbigt att vi går härifrån med ännu en förlust och att vi inte lyckas göra mål på alla chanser vi skapar. Det är det som jag tycker är jobbigt, men jag har svårt att se att vi inte ska få en vinst snart om vi fortsätter att spela som vi gjorde idag.


Stjärnspelare som Mattias Ritola (2 mål på 21 matcher) och Patrik Zackrisson (3 mål på 21 matcher) har svårt med målskyttet.


LÄS MERLeksands spöke – Djurgårdens Niklas Svedberg: "Känts bra"


Leksand har en rad spelare som bör kunna vara vassare i SHL.


– Vi tyckte själva vi hade ett bra lag innan serien startade, och även i början på serien, och det tycker vi väl fortfarande i och för sig, men vi ligger där vi ligger. Man ligger inte bättre till än vad man förtjänar. Vi har inte lyckats göra mål eller vinna matcher. Jag vet inte vad man ska säga på det, ingen aning. Det är klart att man hade trott och förväntat sig att poängskörden skulle vara lite större på vissa spelare, säger Roger Melin.


Leksandscoachen fortsätter att man jobbar med att förbättra självförtroendet varje dag.


– Idag tycker jag vi gör en bra match. Det var som jag sa, länge sedan som vi spelade så pass bra och framför allt så hungrigt som vi gjorde idag. Det var kul att se. I många matcher har vi vikit ner oss alldeles för lätt när vi har hamnat i underläge. Idag ville vi ändå mer. Om vi bara har tålamod och fortsätter nöta på så har jag har svårt att se att vi inte ska börja göra mål och vinna matcher, säger Melin.


Leksandscoachen Roger Melin efter 2-0-förlusten mot Djurgården och Robert Ohlsson. Foto: Mattias Ek.


Leksand är jumbo i SHL efter 21 omgångar och har gjort 45 mål, bara Oskarshamn har gjort färre. LIF har nu 14 förluster på sina 16 senaste matcher och hela klubben testas hårt.


Frågan är nu hur det är med tålamodet i klubbens ledning och bland supportrarna.


– Det har jag ingen aning om faktiskt. Och det var inte det jag menade med tålamod, att de ska ha tålamod, utan att spelarna ska ha tålamod. Sedan om de fortsätter med mig eller utan mig, spelarna måste ändå fortsätta ha tålamod och jobba på som de gjorde idag. Då kommer de att vinna matcher, säger Roger Melin.


Patrik Zackrisson instämmer och förklarar att spelarna stöttar varandra.


– Det gäller att pusha varandra, hjälpa varandra och fortsätta försöka våga så att man inte blir feg och passiv. Våga göra rätt, våga ta för sig, våga visa sig, säger Zackrisson.


Hur är stämningen i runt och klubben?


– Jag tycker vi har en positiv grupp och vi har en bra känsla. Allt är kanske nästan för bra, jag vet inte. Nej, men vi har en trygghet i det och vi ser ändå idag att vi kan spela, vi kan vara där. Det är väl skönt att känna det. Det finns i gruppen och det är det som gör att vi kan hålla en så pass bra stämning och bra mod.


Har du förståelse för om Roger Melin blir ifrågasatt utifrån?


– Vi är ett lag. Hela föreningen och vi står bakom Roger till hundra procent, och jag tror att Roger står bakom oss till hundra procent. Det är en skön känsla vi har. Vi är trygga där och vi tror på det vi gör och vi fortsätter jobba på det sättet. Det är ingenting vi lägger nån energi på utan det får media och fans spekulera i bäst de vill.


Zackrisson igen:


– Jag förstår att det blir så, det blir spelare hit och det blir spelare dit och det blir tränare hit och tränare dit. Det är en del av hockeyn och en del av idrotten kanske. Men det är inget vi fokuserar på.


När Leksandsstjärnan kom till Hovet för match med Djurgården hade hans storebror Mattias Zackrisson, som är J20-tränare i Djurgården, sett till att förbereda ett skämt. En passning till Patrik Zackrisson efter ett litet vredesutbrott i Tegera arena efter 5-0-förlusten mot Luleå då han i ilskan välte en kundvagn med matchtröjor och sedan sparkade sönder en papperskorg i kartong.


– Haha, kul för honom. Man får bjuda på det och det dör väl kanske nu. Det var väl roligt ett tag, säger Patrik Zackrisson.



– Det var ett kul hån. På något sätt är jag inte förvånad. Vi har bra kontakt, så det är kul.


Hur ska du ge igen?


– Jag får hitta på nånting. Jag vet inte än, vi får se, säger Patrik Zackrisson med ett lurigt leende.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)