Modos succéspelare om fansen: "Tycker att det är coolt"


30 januari
ÖRNSKÖLDSVIK. Adam Tambellini har varit en kap för Modo hittills denna säsong.
Efter derbysegern mot Björklöven var han full av beundran för publikens engagemang när Modo spelar.
– Fansen lever sig in och sjunger under hela matcherna på ett sätt som vi inte är vana med i Nordamerika och jag tycker att det är rätt coolt, säger han till HockeyNews.se

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

I mitten av oktober anslöt Adam Tambellini till Modo efter att han gått klubblös sedan förra säsongen.

Värvningen av den 25-årige kanadensare, vars äldre bror Jeff tidigare spelat i Modo, har fallit mycket väl ut och på 26 matcher har Tambellini noterats för 38 poäng. Ett poängsnitt på 1,46 poäng per match vilket innebär att han skulle ha landat på 60 poäng om han spelat alla 41 matcher denna säsong, gott nog för att leda poängligan.

I derbyt mot Björklöven var det Tambellini som gjorde matchens sista mål när han kunde defilera in pucken i tom bur inför en lycklig hemmapublik.

– Det är roliga mål att göra, när man vet att man ska göra mål och får åka mot fansen. Det är kul att vi får förtroendet att vara ute när de har tagit målvakten och vi ska stänga matchen, säger Tambellini till HockeyNews.se.

Derbyt var den fjärde för denna säsong och mycket talar för att det blir minst tre till då lagen ser ut att göra upp i den Hockeyallsvenska finalen senare i vår.

Just inramningen kring matcherna är något som gjort stort intryck på Tambellini under hans första sejour utanför Nordamerika.

– Det är fortfarande lite nytt för mig, men det är riktigt kul. Det är en annorlunda stämning kring matcherna här. Fansen lever sig in och sjunger under hela matcherna på ett sätt som vi inte är vana med i Nordamerika och jag tycker att det är rätt coolt. Det är alltid roligt att möta Björklöven. Det är en fantastisk atmosfär och de tar med sig sina fans vilket är häftigt så det är väldigt roligt att spela de här matcherna, säger han.

Hur mycket påverkar inramningen dig som spelare?

– Det är roligare för oss spelare att spela de här matcherna och jag kan tänka mig att det är roligare att kolla på matcherna också när det är drag på läktarna och på isen.

LÄS MER: Tuffare coaching hjälpte Modo vända derbyt: "Går tuffare på våra äldre" 

Adam Tambellini har gjort succé i en kedja med Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

LÄS MER: Spaningar från Modo–Björklöven: ”Det kommer bli en het finalserie”  

Tambellinis succé har inte gått obemärkt förbi och det har rapporterats om intresse från lag i den schweiziska ligan.

Modos sportchef Fredrik Glader meddelade dock att det skulle krävas 20 miljoner euro  för att han skulle släppa sin kanadensiske forward.

Tambellini själv tar intresset med ro.

– Jag hörde det. Jag fick åka och spela för Kanada i Spengler Cup i Schweiz, vilket var väldigt speciellt och det var ju såklart schweiziska lag där då och de gör sitt jobb för att stärka sina lag inför slutspelet men jag är väldigt nöjd över att vara här i Modo och ser fram emot vårt slutspel. Så det är bara något man noterar och går vidare, säger han.

LÄS MER: Delade känslor hos Björklöven efter derbyförlusten: "Resultatet suger" 

Modo kom tillbaka från ett underläge i tredje perioden mot Björklöven och kunde vända till seger.

Det efter en andra period där den inte alls varit bra.

– Vi gick ned oss lite i andra perioden där men kommer tillbaka starkt och lyckas vinna matchen och det tycker jag var ett bra besked för oss, att vi visar att vi kan komma tillbaka från ett underläge mot serieledarna och vinna, det var ett riktigt styrkebesked, säger Tambellini.

Annons

Annons