Delade känslor hos Björklöven efter derbyförlusten: "Resultatet suger"

(12290) Joakim Fagervall
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 30 januari 2020

ÖRNSKÖLDSVIK. Björklöven tappade ledningen mot Modo i det heta derbyt under onsdagen.
Efteråt var det delade känslor hos serieledarnas tränare.
– Jag är nöjd med matchen men jag tycker att resultatet suger, säger Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

UNIBET - ligans huvudpartner

Onsdagens derby mellan Modo och Björklöven blev så dramatiskt som många hoppats på.

Olle Liss gav gästerna ledningen två minuter in i tredje perioden med ett distinkt dragskott innan en frenetisk jakt på kvittering började från hemmalagets sida.

Björklöven stod emot tills det att Patrik Karlkvist kvitterade med nio och en halv minut kvar att spela. Och med bara minuten kvar kunde Kalle Jellvert göra 3–2 för Modo, innan slutresultatet spikades i tom bur.

Sättet som Modos kvittering och ledningsmål kom till på är inte något Joakim Fagervall är särskilt nöjd med.

– Vi gick för trean och hade lägen för att göra trean men lyckades inte, det är lite delade känslor. Jag är sur över det sätt vi släpper in två mål där, det hör inte till vanligheterna att vi gör de räknefelen och går bort oss men idag gjorde vi det så det är bara att lyfta på hatten, säger han till HockeyNews.se.

Olle Liss gav Björklöven ledningen tidigt i tredje perioden, men det räckte inte hela vägen till poäng. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Förlusten gör att de nu bara skiljer fyra poäng mellan lagen i toppen av tabellen vilket bäddar för en rafflande avslutning i jakten på hemmaplansfördel i den Hockeyallsvenska finalen senare i vår.

Men trots noll poäng med sig hem från Örnsköldsvik kunde Fagervall ändå vara nöjd över hur hans lag uppträtt, bortsett de två målen som vände matchen,

– Jag tycker att vi är där i tredje perioden och gör det vi ska göra bortsett i de här två situationerna när de gör mål. Vi spelar bra boxplay bortsett från första där vi släpper in ett, men jag är nöjd med matchen men jag tycker att resultatet suger för att vi tar dåliga beslut när de gör mål, säger han.

Samtidigt är han är väl medveten om vad det är som spelar roll i slutändan.

– Det handlar inte om hur bra man spelar utan vilka som vinner, säger han.