HockeyNews
PLUS

Leksand drar på scoutingresa utomlands: "Ha krokar ute"

(12166) Leksands IF/Thomas Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 22 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Leksand är tillbaka under kvalstrecket. På onsdagen åker general managern Thomas Johansson utomlands på scoutingresa för att bland annat se KHL-hockey. Kanske dyker det upp ett läge att värva spelare.

– Det är klart vi vill ha någon som hjälper oss att göra mål, säger Johansson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Många sportchefer och general managers är ute och rör på sig veckorna före deadline för övergångar den 15 februari.


SHL:s nästjumbo Leksand är inget undantag. På onsdagen åker general managern Thomas Johansson och scouten Petter Carnbro österut för att ta sig en titt på möjliga (eller omöjliga) nyförvärv.


– Jag tänkte att vi skulle åka över och se lite matcher borta i Finland. Det var en rätt bra tidpunkt att åka. Det är mycket matcher som spelas och i Finland är det matcher varannan dag nu. De spelar 22, 23, 24 januari, det bara rullar på med matcher och så var KHL i stan. Det finns mycket att välja på, säger Leksandsbossen Thomas Johansson.


Scoutingresan till Finland har flera syften.


– Vi åker över både för att se lite hur det ser ut i närtid och vad som kan vara spännande där, men också lite inför framtiden. Vi har lite spännande spelare som vi gärna vill titta på live också. Vi har gjort en bra scouting på dem med video och statistik, men vi vill gärna se dem live också, säger Johansson.


Leksand tog en skön trepoängare i Oskarshamn i lördags. Och nu letas det nyförvärv i Finland. Foto: Bildbyrån.


På torsdagen spelas KHL-matchen mellan Jokerit och Admiral Vladivostok i Hartwall arena Helsingfors och Leksandsduon får chansen att spana in svenska spelare som Viktor Lööv och John Norman i Jokerit och Adam Almquist och Markus Ljungh i Admiral Vladivostok.


Men det är knappast spelare som går att locka över till SHL den här säsongen. Överlag är det knepigt att få loss toppspelare före den 15 februari.


– Just nu är det nog rätt tufft. Nu tog ju Växjö (Jacob) Micflikier, men han har väl inte spelat någonting. Det är väl, ah fan, är det den typen av spelare som knappt har spelat under säsongen, är det den kategorin spelare vi är på? Det säger väl kanske lite om hur marknaden ser ut också. Sedan är det en duktig hockeyspelare.


Ni vill ha spelare som är igång om ni ska värva dem?


– Ja, helst. Helst av allt skulle vi vilja ha spelare som igång. Sedan hoppas jag att vi har vår bästa tid kvar med det lag vi har, säger Thomas Johansson, som hoppas att det går att få ut ännu mer av den befintliga spelartruppen.


LÄS MERDå kan Leksands poängkung vara tillbaka – ny SHL-debutant på G


Han fortsätter:


– Det är klart vi vill ha någon som hjälper oss att göra mål. Vi har ju målskyttar i vårt lag så jag hoppas att de också ska kunna få kapitalisera lite på det de har stoppat in under hösten, att vi ska få skörda lite. Men det är bra att stämma av lite och ha krokar ute. Man vet aldrig, peppar peppar ta i trä, det kan komman nån skada och då behöver man veta vad som finns. Det är sånt som vi också försöker skanna av om det skulle hända nåt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)