HockeyNews
PLUS

Stjärnorna kan lämna Djurgården – har klausuler i kontrakten

(12042) Jacob Josefson/Marcus Högström
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 15 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har kontrakt med klubben till och med 2022. Backklippan Marcus Högström har kontrakt till 2021.

Ändå riskerar Stockholmslaget att bli av med två av sina största stjärnor inför kommande säsong.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När den skicklige och mångfacetterade centern Jacob Josefson, 28, vände tillbaka till Djurgården efter åtta säsonger och 315 matcher i NHL skrev han på ett fyraårskontrakt fram till och med 2022.


Men en klausul gör det möjligt för Josefson att testa spel i KHL, Schweiz eller någon annan europeisk liga efter den här säsongen.


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har ett som under 2020 innehåller en klausul för spel i utlandet. Foto: Bildbyrån.


Även backen Marcus Högström har en klausul som blir aktuell mellan denna och nästa säsong, vilket skulle göra det möjligt för den landslagsmeriterade 30-åringen att flytta till en utländsk klubb.


LÄS MERDjurgården kan på nytt råka ut för stor spelaromsättning


– Josefson och Högström är två spelare med kontrakt som gör det möjligt för dem att lämna oss efter den här säsongen för spel utomlands, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Jacob Josefson har stora ledaregenskaper som är värdefulla för Djurgården. Han var borta 18 matcher och var ur spel i tio veckor på grund av en fotledsfraktur under hösten. I SHL har han gjort fyra mål och tre assist på 13 matcher.


LÄS MERSå resonerar Djurgården med värvningar inför guldjakten


Marcus Högström har även han återvänt till Djurgården från Nordamerika och har slitit hårt för att hitta tillbaka till samma storform som han hade innan han råkade ut för en svår ryggskada.


Högström har bäst plus/minussiffra (+9) i Djurgården i SHL och har dessutom bidragit med 15 poäng (4 mål, 11 assist) på 30 matcher. 


– Jag vill inte kommentera speciella datum i kontrakten, men jag kan bekräfta att de har klausuler för utlandsspel, säger Joakim Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)