HockeyNews
PLUS

Djurgården kan på nytt råka ut för stor spelaromsättning

(11616) Hultström/Berglund/Strandberg
Bildbyrån

Publicerad: 23 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården kan tappa 13 spelare till nästa säsong.

Så många är det som har utgående kontrakt.

– Vi är inte ensamma om att ha intresse för spelare med utgående kontrakt i vårt lagbygge, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Spelaromsättningen brukar vara stor i Djurgården från en säsong till nästa och mycket tyder på att det kan bli så även till kommande säsong.


13 av spelarna i truppen har utgående kontrakt. Exempelvis står de tre målvakterna utan kontrakt med Djurgården inför nästa säsong.


Olle Alsing är utlånad av NHL-klubben Ottawa och ska över till Nordamerika medan backkollegan Linus Hultström på nytt lär vara ett hett namn i KHL.


Olle Alsing flyttar till Nordamerika efter säsongen och behöver ersättas i Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson har god framförhållning och jobbar med både denna och nästa säsongs spelartrupp.


– Vi har inga jättekonkreta diskussioner med vare sig spelare i vårt lag eller spelare utifrån i dagsläget. Vi gillar många av de spelarna vi har och vi vill bibehålla en kontinuitet i vårt lagbygge, sedan är vi inte ensamma om att ha intresse för spelare med utgående kontrakt i vårt lagbygge.


LÄS MERPatrik Berglund allt formstarkare – kan se en framtid i DIF


En annan av stjärnorna med utgående kontrakt är NHL-hemvändaren Patrik Berglund, som har uttryckt ett visst intresse av en fortsättning i Djurgården.


– Det blir samma svar oavsett vilket namn det är. Egentligen är det så att alla spelare som spelar i Djurgården idag gör det för att vi gillar dem. Vi skulle inte ha tagit in dem eller berett en plats för dem annars, och det gör ju att vi kan tänka oss att förlänga med merparten. Sedan är det klart att så kommer det ju inte att bli, säger Joakim Eriksson till HockeyNews.


Djurgården är en av få SHL-klubbar som inte har förlängt kontraktet med någon av sina spelare under den första halvan av säsongen.


LÄS MERAxelsson nära att lägga av – så ser Dick på framtiden


– Det är för tidigt på säsongen för att göra bestämda slutsatser. Vi är nere i sonderande diskussioner med mer eller mindre alla. Är det någon som känner att de vill lämna oss eller redan vet det nu? Är alla intresserade av att stanna eller inte? Har vi intresse av att de stannar eller inte? De puttar på oss successivt oavsett om det är juniorer eller seniorer i de diskussionerna. Men det finns inga konkreta diskussioner med någon, säger Joakim Eriksson.


Fakta/De här 13 Djurgårdsspelarna har utgående kontrakt


Målvakter: Robin Jensen, Karri Rämö, Niklas Svedberg.


Backar: Olle Alsing, Jason Garrison, Linus Hultström, Simon Johansson.


Forwards: Dick Axelsson, Patrik Berglund, Gustav Possler, Sebastian Strandberg, Erik Walli-Walterholm, Manuel Ågren.


KällaEliteprospects.com

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!