HockeyNews
PLUS

Så resonerar Djurgården med värvningar inför guldjakten

(11611) Joakim Eriksson/DIF-förstärkningar
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 21 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens Joakim Eriksson är en av SHL:s sportchefer som nu har mindre än två månader på sig att se över sitt lagbygge innan jakten på SM-guldet på allvar börjar.

Kommer han att agera före deadline för övergångar den 15 februari?

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården ligger åtta i SHL-tabellen efter halva säsongen. Det är fyra poäng upp till den sjätte och sista direktplatsen till SM-kvartsfinal. Nu har Djurgården forwarden Mattias Guter på skadelistan på obestämd tid till följd av flera smällar mot huvudet.


I övrigt är Djurgårdens forwardssida intakt så när som på högerskytten Alexander Holtz, som är på junior-VM de närmaste veckorna.


Djurgården får klara sig utan JVM-forwarden Alexander Holtz till och med den 5 januari. Foto: Bildbyrån.


I tisdags gjorde Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson comeback efter tio veckors skadefrånvaro och sedan en dryg månad är Dick Axelsson också tillbaka i laget igen.


Frågan är om Djurgården kommer att värva någon forward för att förstärka laget inför guldracet, som drar igång i mars.


– Jag resonerar ingenting just nu. Först och främst vill jag se laget vara friskt ett tag och se hur väl det presterar och fungerar. Vi har väntat på den här tiden, det började egentligen med att (Adam) Reideborn lämnade (i mitten av maj) och sedan har vi parerat ett lagbygge de senaste sex månaderna, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


När Reideborn före deadline för KHL-övergångar i våras flyttade till Ak Bars Kazan ersatte Djurgården honom med förre Timråmålvakten Niklas Svedberg, vilket har blivit en succélösning.


– Vi hoppas väl att vi inte ska åka på för mycket nya kännbara skador på spelar utan att vi ska få ha de här spelarna friska ett tag och bli lite tryggare och klokare i hur vi vill formera lag, kedjor, backpar och så vidare.


Djurgården har för närvarande målvakten Niklas Svedberg under observation på grund av problem med ena knäet. Svedberg har vilat från de två senaste SHL-matcherna och förhoppningen är att han ska vara redo att träna och spela under julen. Även backen Jason Garrison har vilat från de två senaste matcherna.


LÄS MERDärför tvingas Djurgårdens toppmålvakt till vila


– Vi får göra en värdering om en månad eller så hur bra laget ser ut och vad prognosen är, säger Joakim Eriksson.


– Vi har en ganska talangfull högerfattad forward (Holtz) som spelar JVM och som kommer hem. Först då är vi egentligen första gången för i år fulltaliga, men då är säkert någon annan skadad… Vi får väl se, säger Eriksson.


LÄS MERDärför sprack dealen mellan Djurgården och Vita Hästen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!