AnnonsJVM-spelaren slog till direkt: "Lika bra att rida vidare på detta"


7 januari
TIMRÅ. Tillbaka i vardagen efter JVM väntade inte Linus Nässén länge för att göra avtryck i Hockeyallvenskan.
När Timrå slog Västervik med 5–1 blev det ett mål och en assist för Frölundalånet.
– Det var kul att vara tillbaka och träffa alla i laget, säger han till HockeyNews.se.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 

Under JVM var Linus Nässén en del av Juniorkronornas fjärdekedja som stod för ett gediget arbete när de fick förtroende av förbundskaptenen Tomas Montén.

För Nässéns del slutade mästerskapet i brons som för resten av laget och han noterades fem poäng på sju matcher, exakt samma poängskörd som han samlat ihop i Timråtröjan inför tisdagens match mot Västervik.

Efter att Nässén hyllats på isen inför nedsläpp tog han plats i Timrås förstakedja tillsammans med Tobias Lindberg och Sebastian Hartmann. Trion inledde piggt och det blev också utdelning poängmässigt.

Nässén stod själv för ett mål och en assist, precis som Lindberg medan Hartman registrerades för en assist på Jonathan Dahléns 5–1-mål i slutet av matchen.

Och den färske bronsmedaljören trivdes i den nya kedjan.

– Stundtals tycker jag att vi spelade väldigt bra. Vi hade några bra anfall och skapade mycket lägen och jag själv blev serverad många lägen som jag slarvade bort men sett till helheten tycker jag att det var bra, säger Nässén till HockeyNews.se.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–Västervik: "Tydligt att något saknades på ståplats"

Linus Nässén är nyss hemkommen från JVM. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

LÄS MER: Ökad speltid – då kom poängen för Nässén: "Tacksam att vara här"

Hur har dagarna varit sedan bronset i söndags?

– Det var en lång resdag igår och jag kom hit vi 18-tiden igår kväll, men det fungerade bra ändå. Det blev rätt in i det direkt, det är väl lika bra egentligen att få rida vidare på det här.

Hur var det att vara tillbaka i serielunken igen?

– Framförallt var det kul att träffa laget igen och de var glada över att få se mig igen och jag är glad över att se dem också. 

Mot Västervik var Nässén tillbaka som center igen efter att han under JVM fått spela ytterforward, en omställning han märkte av till en början.

– Det är lite ovant med tajming och vissa gånger så sticker man iväg utan att spela klart men jag kom in i det rätt fort tycker jag, säger han.

Poängsamlandet i JVM och framgångarna där har bidragit till att självförtroendet ökat för 20-åringen som haft en rätt strulig höst med både ryggskada och hjärnskakning.

I takt med att matcherna avverkas känner han också att han blir mer och mer bekväm i sin roll.

– Det tycker jag, jag börjar känna mig tryggare och vågar göra mer saker på isen och det är självklart kul att poängen trillar in men det viktigaste är att hjälpa laget att vinna men kan man göra poäng så att det hjälper laget att vinna så är det kanon, säger han.

Annons


Annons

Annons

Annons