HockeyNews
PLUS

Spaningar från Timrå–Västervik: "Tydligt att något saknades på ståplats"

(11935) NHK Arena
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 7 januari 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Det blev en rätt sömnig tillställning när Timrå tog emot Västervik hemma i NHK Arena – en match hemmalaget vann komfortabelt till slut.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 

Trycket uteblev i NHK Arena

NHK Arena var långt ifrån fullsatt under tisdagen, bara 2 790 personer sades publiksiffran vara, men det brukar kunna vara rätt bra drag i arenan ändå tack vare engagerade själar på ståplatsläktaren. Riktigt så var inte fallet i dag. Den falang som brukar hålla igång mest på läktaren satt idag på sittplatsläktaren under tystnad, i någon form av protest, vilket var väldigt påtagligt även om de som fanns kvar på ståplats gjorde vad de kunde för att försöka få upp inramningen – men det var tydligt att det var någonting som saknades på Västra stå denna tisdagskväll.

JVM-formen intakt för SHL-lånet

Linus Nässén stod för en stabil insats för Juniorkronorna i JVM som avslutades med brons. På sex matcher blev det fem poäng för Nässén, som bland annat spelade fram till det matchvinnande målet i bronsmatchen mot Finland. Det talas ibland om en JVM-baksmälla, men någon sådan verkar inte Nässén drabbats av än. Han och kedjan med Tobias Lindberg och Sebastian Hartmann inledde piggt i första perioden och skapade ett par fina lägen utan att få utdelning. Utdelningen kom istället med sex minuter kvar av andra perioden när Nässén sprättade upp en puck i bortre krysset framspelad av Lindberg. En pigg Nässén är ett välbehövligt tillskott till Timrå offensiv.

Tre målvakter är bättre än en

Västervik har skadebekymmer på målvaktssidan då både Adam Vay och Samuel Ward är på frånvarolistan vilket gjort att de tvingats låna in Adam Åhman från HV71 och Arvid Ljung från Karlskrona. I tisdagens match var det Åhman som vaktade kassen och kanske hade utespelarna bestämt sig för att visa att de var nog så goda puckstoppare de med. Inom loppet av ett par sekunder i första perioden extraknäckte först Oskar Drugge som målvakt när han gick ned på båda knäna och täckte skott för att kort senare få se sin backkollega Adam Plant gjorde samma sak. Västervik fortsatte att täcka skott på ett förtjänstfullt sätt, men fick inte med sig några poäng för det.

Boxplaykungarna

Sebastian Ohlsson och Morten Madsen har visat sig vara ett offensivt hot för Timrå den här säsongen, när de är inne på isen i numerärt underläge. Innan kvällens match hade Ohlsson gjorde fyra mål i spelformen och Madsen ett. Ohlsson visade tidigt i matchen att han var på hugget när han skapade två farliga lägen för Emil Berglund och Marcus Hardegård. Ingen av dem lyckades dock göra mål. Det gjorde däremot Madsen när han serverades ett friläge av Ohlsson med sex och en halv minut kvar att spela av matchen. Fri med Adam Åhman gjorde han inga misstag och lyfte in sitt andra mål för säsongen i numerärt underläge och totalt tredje poäng. I och med assisten står Sebastian Ohlsson noterad för sex poäng i boxplay och är fortsatt bäst i serien på det.

Timrå IK–Västerviks IK 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Mål, Timrå: Morten Madsen, Tobias Lindberg, Linus Nässén, Sebastian Ohlsson, Jonathan Dahlén
Mål, Västervik: Peter Krieger

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)