HockeyNews
PLUS

Svenske VM-backen lämnar Chicago – flyttar hem till Europa

(11926) Philip Holm/Lausanne
Bildbyrån

Publicerad: 7 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Philip Holm lämnar Chicagos organisation.

Den förre Djurgårds- och Växjöbacken flyttar tillbaka till Europa.

På tisdagen presenterade Lausanne sin senaste stjärnvärvning. Det är den VM-guldvinnande backen Philip Holm som ansluter till laget under onsdagen.



– Vi är mycket glada över att välkomna Philip. Han var den bästa kandidaten på vår lista för den önskade positionen. Genom sin mycket omfattande karriär har Philip skaffat sig mycket erfarenhet och har den perfekta profilen för att smälta in väl i laget och i den schweiziska ligan, säger Lausannes sportchef Jan Alston till klubbens hemsida .


Philip Holm är tillbaka i Europa efter ett NHL-försök i Chicago. Foto: Bildbyrån.


Philip Holm var med och vann VM-guld 2017 och ingick i den svenska VM-truppen i Slovakien förra våren. Efter det tog den 28-årige stockholmaren en ny chans i Nordamerika där han skrev på för Chicago Blackhawks.


LÄS MEREfter spruckna NHL-drömmen i Vancouver: "Rätt att prova en sista gång"


Fram till januari har han spelat i farmarlaget Rockford där den allroundskicklige backen gjort 15 poäng (4 mål, 11 assist) på 30 matcher. Med det har han varit poängbäst bland backarna i laget.


Med Philip Holms intåg i Lausanne, där han har skrivit på ett kontrakt för återstoden av säsongen, återstår det att se vad som händer med Jonas Junland som kan vara på väg bort från klubben.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)